MevaBera ben 22 haftalıkken acil serklaj oldum şuan 26+4 deyim. Ameliyat sırasındaki tecrübemi konu olarak açıp anlatmıştım burda. Seni de etiketlicem konuya, fikir olur sana.
Enfeksiyon konusunda, 15. Haftadan beri 9 bardak kaynamış dinlenmiş içme suyuna 1 bardak beyaz sirke koyup, öğlen ve akşam belden aşağı göbekten döküp çıkıyorum.Ancak ovalamak filan yok. Bu toplam 10 bardaklık sirkeli su, yaklaşık 6-7 kullanım gidiyor bana.
bana doktorumun ve ebemin tavsiyesi en baştan beri.
Külotlarımı her zaman ütülerim.Eşimin çamaşırlarını ayrı, kendiminkini ayrı yıkıyorum.Kendime bebek deterjanı kullanıyorum şu beyaz sabun hacı şakirden.
Genital temizleyici vs kullanmam.Çamaşırım nemlendikçe değiştiririm.Günlük ped takmıyorum.Tam pamuklu gevşek bildiğimiz anne külotlarından aldım ☺️
Serklaj sonrası ağdayı doğuma kadar yapma dedi doktorum.Tüy dökücü kimyasal yasak.Mecbur jilet, onu da 3 günde bir filan yapmıyorum.Normal ağda boyuna geldiğinde temizliyorum ki çok tahriş olmasın sivilce ve yapmasın diye,cildim alışkın değil.
Cinsellik yasak zaten baştan beri yapmıyorduk iyi ki de yapmamışız.
Evde oturuyorum yatıyorum, ev işi yapmak yok.Pazardan pazara eşimle kordona oturmak,park yerine gitmek gibi 1-2 saatlik dışarı çıkıyorum.
Dışarı çıkmaya ameliyattan 2 hafta sonra dikişler sağlam tamamdır dediklerinde izinle başladım.
Her gün 2 bardak erik hoşafı ve 3lt su içiyorum, asla kabız olmamam gerek.
37-38. Haftada normal doğuma göre Allah nasip ederse dikişler alınacak.