Fatma_12nurr 24 haftadym böbrek büyümesi olabileceğini soyledilr çok kötü bel ağrısı çekiyorum şuan boye sorunla karşılaşan hamile adayları varmı nasıl yol izlediniz acaba
Hhilall37 Fatma_12nurr benimde 27+1 bugun doktora gittim ve belimin ağrıdığını söyledim sağ böbreğimde genişleme varmış ama müdahale edilecek durumda değil. Sol yan yatış ve bol su içmemi önerdi
Pinaruyumaz Fatma_12nurr bende de var stent takıldı 1.5 ay oldu ama sürekli enfeksiyon ve agri o uğraşıyorum zor bir rahatsızlık
Yektasmom Fatma_12nurr bende de oldu. Tahiç büyüdükçe böbreğime baskı yapmış ve genişleme olmuş. İki kez acilde bulduk kendimizi, gebeliğin son haftaları olduğu için buscopan serumla müdahale etti doktorum, sonları olmasa genelde stend takılıyormuş.
Fatma_12nurr Hhilall37 Peki bebek için bı sıkıntı yaratiyormuymus endişe edilmesi gereken durmmuynus peki açıklama yaptılar mı size
2minnosannesi_ 29 hafta da bende de oldu böbrek ve mesane arasına stend takıldı doğumdan sonra çıkarılacak.
Fatma_12nurr 2minnosannesi_ ultrasondami baktılar yoksa kan idrar tahlilinde benden kan ve idrar istediler
2minnosannesi_ Fatma_12nurr bebek için şu yönden bir sıkıntısı oluyormuş böbrekten kaynaklanan ağrı şiddetlendikçe doğumu tetikleye biliyormuş
Hhilall37 Fatma_12nurr bebek için herhangi bir sıkıntı yok ama büyüklüğüne bağlı olarak değişir mi bilmiyorum. Doktora kontrole gittiğimde belimin ağrıdığını söyledim ultrasonla bakıp radyolojiye gönderdi sizde içiniz rahat etmesi için doktorunuzla görüşün bence
mervegemen- Fatma_12nurr benimde var doktor birsey yapmaya gerek yok dogumdan sonra duzelir dedi. Bebege etkisi yok
2minnosannesi_ Fatma_12nurr ultrasonda büyüme olduğu görüldükten sonra idrar ve kan tahlilinde herhangi bir enfeksiyon var mı ona bakıyorlar sonrasında eğer büyüme devam ediyor ağrılar geçmiyorsa stend takıyorlar. Benim 4 günde bir evre daha büyüme olduğu ve ağrılarım hiç dinmediği için işlem gerçekleştirildi.
Aren12 Benimde ilk gebeliğimde sağ böbreğimde büyüme vardı. Bilmediğim için belim ağrıyor sanıyordum 18. Hafta da böbrek büyümem olduğunu öğrenmiştim. Bol bol su içmen lazım,enfeksiyon çok yapıyor çünkü.
incikinannesi Bendede var detaylı ultrasonda görüldü sağıma yatmıyorum su içiyorum bol bol ama bende tedirginim 😔
2minnosannesi_ @“Pinaruyumaz”#p18943952stend takılalı 10 gün oldu ne ağrım kaldı ne engeksiyon oldu bence başka bir doktora daha görünün derim
Pinaruyumaz 2minnosannesi_ 5 farklı doktor gezdim ama benim vücudum kabul etmiyor malesef stenti 1.5 aydır hayatım kabusa döndü
fadime__27 Bendede 28 haftada sağ tarafımda çok agrı vardı doktor ultrasonda baktı böbrek büyümesi var dedi ilaç verdi geçmedi 4 hafta bekledim sonunda stent taktılar 2 hafta önce ama zor oluyor stentle hareket edemiyorum ya hemen baskı yapıyor sancı veriyor bide idrardan kan geliyor biraz hareket edince
2minnosannesi_ aygnaygn hafif bir anestezi altında 15-20 dk süren bir işlem işlemden sonra ki ilk 2 gün biraz zorlandom ama şimdi hiç birşeyim yok gibi herşey eskisi gibi
aygnaygn 2minnosannesi_ anladm canm cok tesekkur ederm benmde enfsiynm var ve gecmedi sag böbreği cok agriyor ptesi doktora gitcem de o yuzden sordm