Kubragb Biraz önce sağlık ocağından geldim hemsire d vitamini kullanıyor musun diye sordu hayır dedim doktor yazsın dedi Coledan D3 vitaminndamla yazdı her gün 1 damla dedi.ilacin prospektusunde de gerekli olmadıkça hamilelikte kullanılmamalıdır yazıyor.Kafam karıştı (12. haftadayiz) Bilgisi olan var miii 🙏👀
gamzosgamzos Kubragb ilk bebegimdede kullanmistim simdi gebeligimdede kullanıyorum 12.haftadan beri 19 haftaligiz bende d vitamini eksikligi oldugu icin 4 damla kullanıyorum 😊
Polenpolen52 Kubragb bende 12 hafta sımdı doktordan geldım d vıtamını yazdı folık asıt artık yok, d vıtamını dedı bundan sonrakı surec ıcın
seddkilic05 Kubragb bende oo ilacı kullanıyorum ve gerçekten fayda ediyoor eğer ki dediğiniz gibi olsaydı riske atmazlardı bence. Kullanın gerçekten çok iyi geliyor
Nalan53 Kubragb d vitaminini aslında bütün hamilelere saglık ocagı veriyor diye biliyorum ve 12.haftadan başlayıp doğumdan sonraki 3 aya kadar kullanıcaksın dedi bana damlam bittiginde gidiyorum direk yenisini veriyorlar aynı şekilde 16. haftadan itibaren demir ilacına da başladık ben günde 9 damla kullanıyorum monovit d3 kullanıyorum genelde kahvaltıdan sonra alıyorum ben ekmege damlatarak kullanıyorum
Deletedmom154 Polenpolen52 bende 13 haftadayım.Bana doktorum c,d,çinko,demir,folik asit,selenyum,b12 vitaminleri içeren bir takviye versi.
gamzosgamzos Kubragb evet yazıyor canım icin rahat kullanabilirsin prospektüslere cok bakma mesela doktorumuzun onerisi ile kızıma 1 yasindan beri balık yağı veriyorum ama icinde 3 yastan itibaren yazıyor doktorumuz ona gore dozunu ayarladı 1 senedir kullanıyoruz zararını gormedik cok şükür yani doktorlar ona gore ayarlıyor ornek veriyim dedim 😊
iremkl Kubragb evet benim kullandığım d vitamininde de yazıyor ama doktorum özellikle bu pandemi döneminde kullanılması gerektiğini söyledi
Kubragb seddkilic05 ne gibi faydası oldu size gozlemleriniz nasıl bir de aç tok farkediyor mu ekmeğe damlatabilirsin dedi bana
seddkilic05 Kubragb aynen bende ekmeğe damlatıp içiyorum aç tok farketmiyor hamileliğimin 12. Haftasında testlerinde vitamin eksikliği gözlemlendi doktorum bu ilacı kullanıyorum ve kullanmaya başladığım zamandan bu zamana değerim yükseldi normale döndü saçlarım kirpiklerim döküldü bir miktar ama şimdi durdu dökülmesi tırnaklarım kırılıyordu beyazlayıp o da geçti çok şükür. Bence sizde kullanın iyi gelecektir sizede
Kubragb Nalan53 böyle şeyleri sağlık ocağı mi veriyor gittiğimiz kadın doğum doktorları mi vermesi gerekirdi benim gittiğim doktor hiç ilaç vermeyip tahlil yapmadığı için acaba neleri kaçırıyorum 😔
Nessozz Bende 13. Haftadayım dün doktor verdi bugün ona da başlıcam. Folik asiti 10 gün önce bıraktım onun yerine. Multivitamin kullanıyorum şuan.
Kubragb Nessozz benimde folik asitim çok az kaldı onu da icebilirsin bitene kadar dedi ikisi aynı anda kullanılır herhalde
lunam Kubragb bende D vitamini eksikliği olduğu için bana kadın doğum doktorum yazdı bu ilacı. Üstelik ben günde 5 damla kullanıyorum 😊
Kubragb lunam kadın doğum doktorum ne tahlil yaptı ne ilaç yazdı 🥴 sağlık ocağı vermese bunu da bilmiyordum
Blossom Kubragb D vitamini hamilelik olsun olmasın çok önemli. Kullanmak gerekiyor zaten. Otizmin sebeplerinden birinin annedeki D vitamini eksikliği olduğunu gösteren çalışmalar var.
Kubragb Blossom geç mi kaldım içmek için bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum doktorum sağolsun hiç söylemedi
Kubragb Polenpolen52 yani d vitamininiz içinde kağıt çıkıyor ya prospektus orda yazıyor mu hamilelikte kullanım hakkında
Nalan53 Kubragb yani şöyle aslında ben özele gidiyorum ama bütün tahlilerimi saglık ocağında yaptırıyorum sonuçlarını hep kadın dogum doktoruma gösteriyorum ama d3 ve kan ilacını saglık ocağı en başından ber hep düzenli takip ediyor kadın dogum doktorum hatta bana sordu başladın mı kullanmaya diye evet dedim yani size kalmış saglık ocağından aldığınız ilaçları içiniz rahat etmezse doktorunuza sorup kullanın saglık ocagında kontroller de oluyor onlarda bu konuda bay takipli ama her yer aynı olmuyor bazen maalesef siz her ay düzenli saglık ocagında kan ve idrar tahlili yaptırabilirsiniz ben oyle yapıyorum
Nessozz Kubragb doktorun kullan dediyse bir şey olacağını sanmam. Bana bırak dedi bıraktım benimki de daha bitmemişti 😃
lunam Kubragb vitamin değerlerime vs baktırmamı istemişti. Değerimin düşük olduğunu gördükten sonra verdi. Hatta B vitaminim de düşüktü onu da kullanıyorum. Soruyu yanlış anlamış bulunup yazdım ama kusura bakmayın 🤭 sağlık ocağında baksınlar değerlerinize. Açlık şekeri, tiroit vs de bakılırsa iyi olur.
Kubragb Nalan53 doktoru değiştirecegim bu gidişle 😔 kan ilacını ne zaman başlamak gerekiyordu acaba ona da mı geç kaldım !?
Polenpolen52 Kubragb a evet canım , devit3 ve bır ılac daha var bende, sen en kısa zamanda doktora git soyle cunku suan baslarsın bu ayda d vıtamınıne baslanıyo