Aysnrmlym Merhaba 25+6yiz kızımla 23+4te kontrolümüz vardı o zaman yapıldı her kontrolde kg ve tansiyona bakıyor doktorum 60 ile kaldım 62.5 im sun doktor kg olarak ideal dedi riskli grupta değilsin dedi istersen düşük dozlu uygulayalım demisti, yapılmaması hakkında bir araştırma henüz yok okuduğum doktor kitaplarında da yapılmasına dair bilgiler edindim videolar izledim kendi doktorumda önerdi tabiki kişi isteğine bağlı bir durum bu, yapılmadığında olumsuz etkileri okumuştum omuz cikigi bebekte irilik vs diyordu cevremde yasayan olmadı yaptıran da yaptirmayanda var, ben yaptırdım yüklenen şeker 2 baklava dilimine eş değer.Kontrolumuz ctsi olduğu için 50 lik yükleme oldu hafta ici olsa 75 lik yükleme ild 3 saatlik kan sonucu ile direk sonuç alınıyor 50 lik yükleme için ac kanverdim dekstrozlu cilekli icecek verildi ictim dekstroz aslında bir şeker kendim kimya teknikeriyim uzun yıllar ilaç firmasında görev aldım şekerle calismalarim oldu , içecek sonrası 1 saat sonra yeniden kan verdim
açlık referans aralığı 70-110 mg/dl sınır 88 bendeki değer 98.1 ,
tokluk 60 dk sonrası aralığı 70-140 mg/dl bende 163 cıktı bu tanima testiydi tokluk yüksek çıkmıştı aslında 1 saat dolunca kan vermek de erken olabilir çünkü eve gelince baktığımda yakınımızın cihazı ile 110 idi değerim, doktor sonuçları görünce 3 gün sonra 100 lik yükleme yapalım dedi o gun içinde 3 dilim ekmek 1 çikolata önerdi karbonhidrat yükleyelim dedi sonrasında sabah ac gittim kan alındı önce şeker cihazı ile bakıldı 110 cıktı sonrasında lab da cihaza verildi 94 cıktı, 100 luk yükleme olmadı beni dahiliyeye yönlendirdi diyet için onun öncesinde 3 ay lik kan şekeri takibi için kan alındı, kan şekeri sonucum 5.06 cıktı aralk 4 6 arasi bende dahiliye öncesi tanıdığımız doktor ile görüştüm herhangi bir risk yok dedi bana , 5 sene önce şeker yüklemesi yoktu diyor biz doktorlar isim ticari ve hukuki boyutuna bakıyoruz dedi , doktoruma sonuçları sorunca biraz yüksek degerl er dahiliye uygun bir diyet ile şeker cihazı vericek onunla takip yapıcaksın dedi , eğer yükleme den sonra kusma bulantı olursa test iptal oluyor bilginiz olsun bende kusma bula ti olmadı , hamilelil surecibde de hic yasamadim normal rutinde geçti her şey bebeğim de haftasna göre 1 hafya önde gidiyor buda iyi beslendiği içinmiş demisti , okuduğum bir yazıda gebelik sekeri sadece gebelikte olan bir durum diyordu ama sonrasında tip2 diyabette olabiliyormuş karşılaşan olmuştur belkide