butterfly4 ARkadaşlar evde doğum yapan var mı aranızda, ya da yapmayı düşünen, ya da evde Doğum yapan bir yakını olan var mı? BEnim ilk doğumum hastanedeydi, bunda evde Doğum yapan ebelerle tanıştım kafam çok karışık
Mujde0808 butterfly4 riskli bence ya Allah korusun o an acil mudahale gerektirebilen durumlar olur yada kuveze girmesi falan bence hastane iyi ama tercih meselesi tabi
Happy_001 butterfly4 simdi ewde ne gerek war ki bısey olursa arayın 112 gelsin yardımcı olsun eskı devirde degılız kı allah korusun. Bebege sana bısey olursa ne Olcak
guzelbebegimmmmm butterfly4 eskiden insanlar hastaneye gidemedikleri için evde doğuruyorlardı. Şimdi her yer hastane dolu. Bence bebeğinizi de kendinizi de riske atmayın. Kolay mı doğum yapmak. Kaldı ki 1 tane normal doğumunuz olmuş
butterfly4 @Civcivinannesiii @Mujde0808 ben de aynı sizler gibi tepki verdim ilk başta. Ama o ebelerle tanıştım çok güven veriyorlar ve evde doğumu tercih eden de baya gebe var. Zaten anormal bir durumda hemen hastaneye ulaştırıyorlarmış🤷♀️ Bir de beni en çok cezbeden, ev ortamında sancı daha az oluyormuş daha rahat bir ortam olduğu için. Ay bilmiyorum kafam çok karışık
EsengulC butterfly4 ebe ile doktor bir değil ebe doğuma yardımcı olur sadece acil operasyon gerektiren bişey olsa Allh korusun doktora gidene kadar bişey olsa nasıl içiniz rahat edecek hem ev doğumhane gibi steril olamaz mümkün değil
Baranzeynep butterfly4 saçının az olmasını dusunmen bencillik bence sırf şansın az olsun diye bebeği ve kendini riske atamazsin
Aylin_16 butterfly4 kafan karışmasın canım hastane iyidir 😊 nst bağlanmak lazım bebeğin kalbinde sorun olsa ebe nerden anlıcak lütfen boş boş konuşmasın ebe hanımlar
MrsG butterfly4 ebeler bence para için yapıyorlar bunu. Ne gerek var? Hastanede herşey steril güvenli Dr var vs. Bana göre çok saçma bu devirde evde doğum yapmak.
Bebiscann butterfly4 cesaret ister canım kordon dolanması felan olursa çok kötü olur canım bence hastanede doğurun ne olur ne olmaz
Aysegul19- butterfly4 evde dogum çok büyük saçmalık ya çocuk ters gelişli olursa hem kendinizi hem bebeği sakatliyabilirsiniz daha sonra ya kanama durmaz ise ya aniden sezeryan olunması gerekirse ev ne kadar hijyenik bi ton sebebi bar evde dogum olmaması için.boyle evde dogum düşünüp kendinizi ve bebeginiziriske atmayın lütfen.Hastaneler boşuna mı var
Gulsurmeli butterfly4 Ben bu olaya ne yalan söyleyeyim karşıyım. Ebeler ne kadar donanımlı olursa olsun kapıda ne kadar ambulans beklerse beklesin hastane de olan acil müdahale yapılamaz. Bu yüzden hiç doğru bulmuyorum. 🌺
N-h-e123 butterfly4 bende çok istemiştim ama eşim istemedi. Tek başıma karar vereceğim bir konu değildi hastanede oldu. Ama 3. Doğumumda kesinlikle elimi masaya vuracam 😁
Helpmee butterfly4 valla benmde aklımdan geçiyor hatta çokta isterim evde doğum yapmayı fakat genede cesaret edemem
Elfvli butterfly4 ya doğum anında size yada bebeğe birsey olsa. Allah korusun. Kalmadı artık böyle şeyler. Riske atmayın kendinizi.
Acemi_anne61 Ebeler bütün parayı kendileri mi alacak neden bu kadar ısrar. Evet önceden evde doğum oluyormuş ama birşey olursa o anda sizi geçtim bebege birşey olursa bu sorumlulugu nasıl taşıyacaksınız? Ebelerden şikayetçi bile olamazsınız. Neden bu kadar cesaretlisiniz ya bu cesaret iyi birşey değil
Gizemmmmira rengarenkduduv Katılıyorum gerçekten şuan evet belki yazmak sormak paylaşmak istedi ama şimdi düşündüm dedim ki normalde yaşlı insanların veya eski kafa insanların söyledikleri yaptıkları sürekli bizlere dokunuyor ki burda çok post görüyoruz bununla alakalı sonuçta ebelerde eskiden hastanede doğum falan fistan olmadığı için eskiden kalma birşey bu devire eskiden gelen birşey sonuçta ESKİ DEVİRDEN BU DEVİRE GELEN BİRŞEY ama şuan mesela şunu düşündüm eski insanların söyledikleri bu kadar batarken rahatsız olurken bunlardan nasıl bu evde doğum işine eski kafa insanın söylediği şey size mantıklı gelebiliyor ?? @rengarenkduduv gerçekten size katılıyorum o yüzden 🤷♀️
Baranzeynep butterfly4 ne cesaret anlamiyorum ya bişeyler ters giderse nasıl böyle bi RİSK aliyorsunuz ben özel hastaneye gitmeye korkuyorum tam teşekkülü bi hastane olsun istiyorum nolur nolmaz diyé bence vazgecin