sevilay3434 Cmv Igg/Igm pozitif cıktı bebek icin riskliymiş.. 18.haftada anne karnından sıvı alıncak bebekte de varmı diye.. Aynı durumu yasayanlar paylasabilir mi cok endiseliyim😔
FatihBatur sevilay3434 değeriniz kaç çıktı ki ben avidite testi yaptirdim daha önce geçirmişim bu hastalığı
Aysegul9371 sevilay3434 bı arkadasimin igg pozitif çıkmıştı igm negatif ona rağmen bebeğinde cmv enfeksiyonuna rastlandı çok erken doğum yaptı çocuk baya bir kuvozde kaldı sonra duymadığı anlaşıldı baya bir uğraştılar. Ama yine igg pozitif başka bir arkadaşım taş gibi sapasağlam zamanında doğum yaptı bebeği çok iyi
sevilay3434 FatihBatur İgg (daha once gecirilmiş demek ) pozitif cıktı İgm( yeni gecirilen demek ) oda 0.99 cıktı sınırda. Bu sebeplede avidite (öncemi gecirilmiş sonramı ) istendi sonucu bekliyorum
Busraninannelikdunyasi Merhaba, kan sonucunuzda mı çıktı benimde ımg değerim bugün 0.6 çıkmış yarın doktora göstereceğim korkuyorum
FatihBatur sevilay3434 benim igm sizden daha yüksek çıkmıştı avidite yaptırınca orda daha önce geçirdiğim çıktı sonuç 🤷🏼♀️
sevilay3434 mammaaa33 sınırda sizinde belki daha en onceden gecirmis olabilirsiniz avidite yaptırım orada oncemi sonramı cıkar ortaya🙏🏼 İçinize korku almayın bende yaptırdım sonuc bekliyorum
sevilay3434 FatihBatur insallah benimde öyle olur 🙏🏼 Sabırsızlıkla sonucu bekliyorum hayırlı haberi alırım insallaj sizin adınızada cok sevindim saglıkla alalım kucaklarımıza🤲🏻
mammaaa33 sevilay3434 kaç haftalıksınız çok korkuyorumm doktor anomali olabilir dedi 😔 bir de ben gebeliğim ilk sıralar uçuk yaşamıştım o mu acaba diye çok korkuyorum
sevilay3434 Umarım güzel sonuclar almıssınızdır İgg pozitif 218 cıktı İgm de 0.99 cıktı Simdi avidteme bakılcak Merak ediyorum sonucu.. sizin nasıl oldu
Asya94 mammaaa33 1 sene oluyor ama ozamanlar igm 10 du bende Avidite de 0,07 20 haftalık hamileydım hamileliğimde gecirmişim cmv virüsürünü
Asya94 mammaaa33 hemde nasıl 20 haftada öğrendim. Mikrosefalı olabilir işitme kaybı görme kaybı olabilir zeka geriliği olabilir dediler. Dünya başıma yıkıldı deli gibi internette araştırıp durdum araştırdıklarım daha da deli etti beni. Yönlendiren de olmadı ki görürsünüz belki önceki postlarımı … ilk kes hamileliğimde geçirdiğim için çok tehlikeli dediler .. 20 haftamda doktor değiştirdim perinatolog kontrol etmeye başladı … amniyosentez de oldum sonuç 1 ay sonra geldi o zaman artık 26 haftalıktım negatifti fakat bugünki aklım olsa amniyosentezı yapmazdım çünkü sonuçta bebeği aldırmak istemiyorduk yanı pozıtıf çıksaydı ne değişirdi? Negatif çıktı sonrasındada hep yakın takıpteydım hamileliğimin sonuna kadar hep dikkatlice kontrol etti doktorum ve 33. Haftada artık dedi büyük ihtimal beyinde hasar yok görüyor mu duyuyor mu bunlari da doğumdan sonra öğrenicez ama ultrasonda herşey olması gerektiği gibi dedi.. böylece hamileliğimin 20 haftasından itibaren hep stresli geçti diyebilirim 30. Haftadan sonra kabul ettim artık biraz daha kendime geldim. Çok şükür bugün 7 aylık ve korktuğumuz başımıza gelmedi… rabbim evlatlarımızı korusun
sevilay3434 Asya94 Allah size bagıslasın evladınızı.. cok iyi anlıyorum 13 haftalık gebeyim avitide saptanamadı cıktı lab hatasıymıs simdi ozel lab arastırıyoruz dısardan tahlil verecegiz icime korku almak istemesemde sinir bpzucu rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ne diyeyim
Aysegul9371 Asya94 siz şanslısınız bı arkadaşım çok şansızlık yaşadı erken doğurdu ve bebeği duymuyor
mammaaa33 Asya94 çok üzüldüm bu stres çok kötü insan stres yapıyor bebeğine yansıyor bennde şuan stresliyim avidite sonucuna kadar da merakla beklicem doktorum da çok ilgili değildi karşısında duvar var gibi kitaptan öğrendiği bilgileri duygusuz şekilde aktardı karnımda taşıdığım bi insan değilmiş gibi onca ihtimal söyledi Allah bebeklerimizi sağlıklı uzun ömürler versin sağ Salim kucağımıza almak nasip olsun
Papatyam5678 Asya94 mrb canim, cok sevindim adina. Igg degerin 20 haftada nekadardi? Ondan sonra yine test yaptirdinmi?