Nurgul1606 bence doğumu başlatmak için ekstra bir şey yapmaya gerek yok. İnan bana gelmek için doğru zamanı bekliyor bebitolar. Yani dediğim gibi bir gğn bile fazladan duruyorsa demek ki o bir güne ihtiyacı var. Zaten gününü doldurunca doktorlar normal doğum istiyorsan öncelikle bi suni verip deniyorlar açılma olacak mı diye. Bir de doğum o kadar aniden olan bir şey ki. Ben tam 38+6 da hastaneye yattım gece yarısı oğlum doğdu 39+0 olmuştu o zamanda. Yani bana bir gün önce biri dese yarın doğurcan diye asla ama asla inanmazdım. İnsan şey bekliyor böyle sanki 1 hafta 10 gün önceden belli olacak sanıyor ama yok öyle bir şey. Benim sabaha karşı nişanım geldi. Eşim işten geldi sabah bi ağrı falan yok bekleyelim dedim. Sonra uyandı 3 gibi. Ne olur ne olmaz dedim çantaları puseti çocuğun odada kapının önüne koydum eve bi tur süpürge açtım. Hastaneye gittik ve inanılmaz açtım. Diyordum ki eşime eşyaları almaya gidin derlerse dönüşte bi kebap falan yer öyle gideriz diyodum. Ana ben hastaneye girdim nstye bağladılar yatışı yapıyoruz dediler ne eşya almaya yolladılar ne başka bir şey. Baktılar 1 cm silme açıklık vardı makinada ağrı çıkıyor ama ben hissetmiyorum doktor bir kaç saat bekledi hala ağrı yok akşam 10 da suni taktı gece 3 de oğlum doğdu. Yani herşey bir anda oluyor. Hem eğer sezeryana dönse bile sağlıklı olan buymuş diye düşün. Asla doğum şeklini kafanda sabit tutma. Bebeğin için en sağlıklı olan neyse o olsun.