Merhaba arkadaşlar 5 gün önce sezeryan doğum yaptım size şimdi hikayemi anlatıcam hep hayalimdi şuraya bi doğum hikayesi bırakmaktı ben spinal sezeryan oldum benim kokularım hep spinal iğnesiydi sondaydı ilk ayağa kalkış ve doğum sonrası karnıma bastırmalarıydı çok çok korkuyordum sezeryandan ilk doğumumdu ve neyle karşılaşcağımı bilmiyorum umarım bu yazdıklarım doğum yapıcak hamiş annelerimize moral olur iğne acıtır sanıyordum ama hiç canım acımadı gerçekten hiç korkmayın zaten sonrası direk uyuştum sonda takıldı sonra 1 dakika geçti yada geçmedi bi baktım ki bebeğim çıkmış o an çok güzeldi spinaldan asla korkmayın bebeğinizin o anına şahit olun o duygu bambaşkaydı hiç bir şekilde acı hissetmiyorsunuz sadece dokunuşları hissediyorsunuz daha sonra odamıza çıktık bi kaç saat sonra sondam çıkarıldı ve hemşireye acıycak mı dedim bi baktım hemşire çıkarmış anlamadım bile nasıl çıktığını ağrılarınız bile dayanılmiycak gibi değil benim acı eşiğim o kadar düşük ki dokunsalar canım yandı derim ama gerçekten hiç zor değilmiş bebeğinizi kucağınıza aldığınız an acınız felan kalmıyo unutuyosun bile zaten ağrım var dedikçe ağrı kesici vuruyolar sadece ilk 3 gün desteksiz kalkamadım 2. Günden tek başıma yürüyebildim 2 gece zorluğu var 3. Gece daha rahat oluyorsunuz bugün benim 5. Günüm ve sanki hiç doğum yapmamış gibiyim her işimi görebiliyorum çok şükür rabbime azda olsa ağrım var bi kaç güne turp gibi olurum inşallah benim için en zoru neydi diye sorsalar ilk ayağa kalkış derim gerçekten hemşireler beni ikna etmek için yarım saat uğraştık çok korktum ama başardım bide karnıma bastırdıklarında canım çok yanmıştı doğumdan sonra pis kan iyice gitsin diye bastırıyolar ama gerçekten 2-3 saniyelik bi acı insanların anlattığı gibi zor değil ben başardım sizde başarırsınız hastaneden çıkınca doktor ağrı kesici yazmıştı ama öyle dayanılmiycak gibi bi ağrım olmadığı için ağrı kesici hiç kullanmadım bile ama size tavsiyem asla yatmayın elinizden geldiği sürece bol bol yürüyün benim bu kadar hızlı toparlanma nedenim bol bol yürümekti 🥰❤️

Özeldemi oldun canim gecms olsun darisi bize insallah bende mecburi sezeryan olcam ikinciye :) bu karnina bastirma özelde yok diyolardi varmiyms 😩

Sevgi123_ son zamanlarınızın kıymetini bilin bebek çok yoruyor 🤣 5 gündür gece uykusuna hasret kaldım sağlıkla kavuşun inşallah 🙏🏻

Fulyabaykan Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🤲🏻🤲🏻 benimde 18 günüm kaldı 3 Aralık sezeryan olucam galiba spinal yapıcak doktorum bebeğini gör dedi bendede bi heyecan korku var iğneden değil daha önce rahim operasyonu olmuştum o iğneden belime vurdular uyanıktım gerçekten iğne acıtmıyo sinek ısırığı gibi zaten hemen bacaklar uyuşuyo heyecan yaparmıyım diye korkuyorum hayırlısıyla alırım kucağıma inşallah 🤲🏻

Fulyabaykan 23 yaşındayım 33 haftalığız hemoroid sıkıntım var ve acı seviyem çok düşük hani acıya hiç dayanamıyorum Sezeryen olmak istiyorum ama ondan da korkuyorum o kadar şey duydum ki sonrası çok zor yarım insan oluyorsun ayağa kalkamıyorsun vs her insanda aynı değil bazıları sadece kolay iyileşiyor inanın o kadar şey duydum ki suan her iki doğuma da şimdiden korkuyla yaklaşıyorum hem normal doğumda da dikiş atılıyor üstelik acı seviyesini söylemiyorum bile yazınız az da olsa umut oldu zaman geçtikte farklı tecrübeler kazandınız mı hani suanda da iyi ki sezeryen diyebiliyor musunuz yardımcı olursanız çok sevinirim

Tuba00T herkesin acı eşiği çok farklı anne olmak başlı başına zor birşey zaten size hiç acımıyo diyemem ama size şunu diyebilirim abarttıkları kadar değil sadece ilk kalkış biraz zor ben hatta bumuymuş yani bile dedim evet ağrınız oluyo ama ağrı kesici vuruyolar sürekli gerçekten öyle hızlı geçiyor ki anlamıyorsunuz bugün 1. Haftam geçen hafta bugün kucağıma aldım kızımı bi kaç gün iki büklüm yürüyorsunuz evet ayağa kalktığınızda direk dikelemiyorsunuz ama herşey kucağınıza alınca geçiyor inanın bana benim gibi korkak bi insan bu doğumu yaptıysa siz her türlü yaparsınız herşeye bedeller kimseyi takma kendi bildiğinden git evet ağrılarım oldu ama ben yine olsa yine sezeryan derim normal doğum ne kadar sonrası ayaklansan da bana göre korkunç bi doğum lütfen güzel düşünün ve korkmayın hatta sürekli herkes yapıyor ben neden yapamiyim diyin ☺️🥰

annesi_ valla tadını çıkartın ben şimdiden özledim hamileliğimi 🤣 7 günlüğüz ama perişan olduk uyku akıyo gözlerimden 🤣🤣

Fulyabaykan çok teşekkür ederim ilk gebeliği ve doğumuna az kalmış kadınların böyle güzel motive edici yazılara ihtiyacı var umarım Aralık ayının sonunda bende sizin gibi buraya çok güzel bir yazı bırakırım:)

Ygtkgn bende özelde yaptım doğumu sezeryan oldum. Benim öyle karnıma bastırmadılar daha Tam uyuşuklugum geçmeden hemşire bi geldi karnımı sadece saga sola yaptı hiç bastırmadı.