SevdenurTirasci GizemCengiz 14haftada henüz hissedemezsin canım bebiş bizim hissedeceğimiz kadar hareket etmiyor henüz :)) başıma geldi ordan biliyorum çünkü bendr hareket etti sandım sonra doktor kontrolümde eşim sordu hayır henüz hissedemezsiniz dedi bagırsaktır o dedi :)))
GizemCengiz SevdenurTirasci bana da öyle dedi doktor😁 ben de bağırsaklarımın bu denli çalıştığını ilk defa hissediyorum o zaman gebeliğe bağlı olarak belkide öyledir 😁
SevdenurTirasci GizemCengiz 14haftada henüz hissedemezsin canım bebiş bizim hissedeceğimiz kadar hareket etmiyor henüz :)) başıma geldi ordan biliyorum çünkü bendr hareket etti sandım sonra doktor kontrolümde eşim sordu hayır henüz hissedemezsiniz dedi bagırsaktır o dedi :)))
YagizAsyaMom gulsumklc2 elimi gezdirin e değil de benim karnımın sağ kısmı hep yamuk o zaman anlıyorum ki o arada 😊🤭
xBusrax GizemCengiz ben 14.haftadan itibaren karincalanma gibi hissettim ozellikle yemek yedikten sonra tatli yedigimde ve soda ictigimde hissediyordum. 16dan itibaren de pıt pıt seklinde tekmelerini hissettim. 20.haftalarda eşim de hissetti. Bence bu bunye meselesi. Ben 47 kiloyla hamile kaldım ve bebegim cok hareketli o yuzden erken hissedenler de var. ayrica ilk gebeligim 😊
Babies16 GizemCengiz evet bende o haftadahissediyordum.her usg de dr a bu noktada diyordum ve orada cikiyordu.icerde bisey kimil kimil dolasiyor gibi.siet ustu yatip o kisim gergin durdugunda hissedyordum
Babies16 She cansizkem mi.benimki 11 haftalikken horon tepiyordu dr olculeirni alamiyordu hareketliliginden
She Babies16 yahu hareket etmiyor demiyoruz. Kemik yapısı daha güçlenmediğinden anlaşilmaz diyorum offf:)) bin kere söyletirsiniz insana valla.
Babies16 Ayrica burda israrla hissedemezsin diyenlere aldiris etme.ben ebelik mezunuyum.dersimize giren dr lar kadinin hassasiyetine gore 11. Haftadan itibaren hissedilmye basliyor diyordu.ben mesela hamilelikten oncede o ay yumurtam nerde gelisti onuda buluyordum gebeiligimide 12. Haftadan itibaren hep hissettim.biraz vucudunu cok iyi bilmekle birazda hassasiyetle alakali bi durum bu.
GizemCengiz Babies16 hay sen bin yaşa. En azından işi bilen biri kesin hükümlü olmamak gerektiğinin dersini verdi. Ben de yumurtamın nerde geliştiğini bile hissederdim canım. Tabi bilemem yine hissettiğim gaz mı bebek mi allah bilir 😊 bana gaz gibi gelmiyor ama yaşayanlara da danışmak istedim
Lale19 GizemCengiz canım benim ilk gebeliğim 11 haftadayım geçen gün karnında seğirme oldu sanki karınca yürüyor karnimda bende ihtimal vermedim hareket olmasına doktor kontrolüne gittiğimizde doktoruma sordum olabiliyor dedi . Ama 1 hafta geçti başka hissetmedim doktorda ara si ra oluyor dedi seninki de öyledir muhtemel birisi cansız birşey demiş salakça geldi bana öylelere takilma
Babies16 She kemikle alakasi yok vurusunu tekmesini hissediyrz demiyoruz bizde.varligini dolasimini gezisini hissedyrz
YagizAsyaMom Ya hepiniz hissediyorum diyorsunuz ben panik yapıyorum. Arkadaşlar bebek haraketi ortalama kaçıncı haftada hissediliyor Allah aşkına tam olarak neye benziyor bana bunu birisi söyleyebilir mi illaki erkenden mi hissetmek gerekiyor hissetmeyen kişiler tehlikede mi şu an
Tugcemnuur YagizAsyaMom hayır tabiki de tehlikede değil ilk hamilelikte 20-21. Haftada hissedilebilir telaslanma 😊 ilk hareketler kelebek çırpınışları, pıt pıt şeklinde minik kalp atışı gibi hissediliyor sonra daha net hissediyorsun😇
She YagizAsyaMom arkadaşım sen burda erken hissediyorum diyenlere bakma. Doktorlar 20.hafta dan sonra diyorlar. Panik olmana gerek yok. 2.gebeliklerde erken olabiliyormuş. Bazı arkadaslar iyice abartip 9.hafta bile diyorlar..
xBusrax YagizAsyaMom Hayır tabiki bu sizin yapınızla alakalı erken ya da gec olması onemli degil sağlıklı sihhatli olsunlar da. Ama benim erken hissettigimi belirtmemin nedeni sanki erken hissettim diyenler yalan söylüyormus gibi bi algı var. Ben 14te hissettim baska bir kisi 20de hisseder bu tamamen kisinin yapisiyla ilgili bence.
Babies16 YagizAsyaMom illa erken hissetmeye gerek yok bu kisinin hassasiyetine gore deisiyor.benim bu 2. Gebeligim gecen senede hamielydim ikzielrim vardi ölü dogum yaptim.ustune hemen hamile kaldim.bu hamilelgmde cok erken hissettm
GizemCengiz She birincisi, donanımlı bir ebe arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. İkincisi, saygıyı bozmayıp “yav he he” gibi cevaplar vermezseniz kimseye güzel olur. Üstelik arkadaşın da dediği gibi tekme hissedecek halimiz yok 😊😊