Kızlar merhaba 8 kasımda spinal anestezi ile sezeryan oldum. İlk doğumumdu ve sezeryanı kendim tercih ettim normal doğumdan inanılmaz korkuyordum. Hatta çatı muayenesi sonda lavman bunlar hep korkulu rüyamdı. Ağır bir vajinusmus hastasıydım. Nasıl spinal anestezi kararı alabildim bilmiyorum. Çünkü sadece genel olurum diyordum. Merak ettiklerinizi 3 günlük tecrübemle yanıtlamaya çalışayım
3 gün önce doğurdum :)
Gözünüz aydın darısı başımıza 🥰 nasıl geçti zor muydu ?
Nnnur123 asla korktuğum gibi değildi. İğne acısı yok denecek kadar az, ben kan versem 2 gün kolumu oynatmıyorum acıyor diye ama inanın bu iğne acıtmıyor, ameliyat esnası hissediyorsunuz ama çok kısa. hiç sorun yapılacak bişey değil. ben panikten uyutun beni diye bağırırken çocuğum çıkmıştı bile :) sonra herşeyi unuttum zaten. Bence daha zor olan kanama kontrolleriydi. Çünkü benim vajinaya karşı hassasiyetim var dediğim gibi. İyiki spinal olmuşum dememin en büyük nedenlerinden biride budur, hiç bişey hissetmedim :) sonrası ağrılı ama bebeğinizin kokusu herşeyi unutturuyor :)
Berry16 evet hemen emzirdim bebeğimde çok çabuk tuttu ve sütüm geldi. O konuda çok şanslıydım. Göğüs ucum çok fazla var göğsüm küçük olmasına rağmen. O yüzden çabuk tuttu. Bebeğimde emmeyi seven bir bebekmiş zorlanmadım o yüzden :)
Nehirevak Bende doğurdum sezeryan aklim olaydi normal yapardim keşke normal olsaydin bacım geceler NASIL geciyor uyuyabiliyonmu bebisten
Burcum94 normal doğum mu düşünüyorsunuz peki
Kbrayankkk2 evet sezeryanın bu kadar ağrılı birşey olduğunu bilseydim illa sezeryan diye tuttururmuydum bilmiyorum. Benim kızım uykuyu seviyor 2 saatte bir ben zorla uyandırıyorum :) kayınvalidem de sağolsun çocuğun üzerinden gözünü hiç ayırmıyor. O yüzden rahat rahat uyuyorum ben. Uyku konusunda da şimdilik sıkıntım yok :) şuan uyumak için odama çekildim ama burdayım uyku tutmadı :)
Nehirevak Ben 6 cm ile sezeryana girdim aklima bakk şimdi iyisin cunku emip uyuyo sen kırkın ciksn gor ben doğurduğumdan beri zehir oluyor geceler😂
Burcum94 evet bebek nasıl istiyorsa öyle gelsin :) ikisininde ağrılı yanları var ama çocuğunuzun tadını çıkarmanız için normal doğum olmanız çok iyi olur. Ben daha yeni anlayabiliyorum annelik duygusunu. 2 gündür sadece acı çekiyordum kızımı sadece emzirmek için alıyordum. Simdi sevmeye vakit geçirmeye başladım :)
Kbrayankkk2 zorluğu bile güzeldir sanki ya. İnanılmaz bir duygu çünkü bi an önce iyi olsam herşeyiyle kendim ilgilensem istiyorum. Muhtaç olmayı sevmiyorum :)
Bebiscann çok teşekkürler :)
Nehirevak Ben 1 haftada kalktım ayağa valla çocuk alıştı kucaga yanima besige para verdik aldik çocuk arkamda uyuyor😂 sakin kucağa alistirma perisan olursun emzige de alıştır elin ayagin olacak
Burcum94 hepsi geçiyor merak etmeyin :) benim kusmadığım yer kalmamıştı sokağa arabaya gittiğim kursa her yere kustum :)
Kbrayankkk2 emzik verdim hemen oda tuttu sağolsun :) yanımdan hiç ayırmak istemiyorum alışsın diyorum kucağa da nolcak işim ne 😀