melekylmzr Arkadaşlar 27 haftalığız benim bikaç gündür bebek sertleşiyor özellikle afedersiniz idrarım varken ve yaparken çok daha fazla oluyor taş gibi hafifde ağrı yapıyor haliyle bu kasılma mı mühim mi bebek kendi ki yapiyor bilemiyorum ilk hamileliğim
H_myra1 melekylmzr kasılma deniliyor çok normal doguma kadar olucak bu kasılmalar ileri haftalar da dahada sıklaşıyor 34 35 lerde🤗
melekylmzr H_myra1 ya teşekkür ederim erken doğum korkum var böyle sıklaşınca korkmaya başladım anlayamamıştımda
H_myra1 melekylmzr günde kaç kez oluyor mesela benimde 25.haftada başladı ama 5 kere oluyordu doktor günde 5 6 kez normal demişti ama şimdi 10 geçiyor mesela onuda söyledim çok sıklaştı diye normal dedi sizde takip edin haftanız erken oldugu için günde 10 kere olursa doktorunuza söyleyin
melekylmzr H_myra1 onu geçiyor canim benim 16 haftada vardı doktor demişti magnezyum kullaniyodum doktor degistirdim teke düşürüp kesecem dedi vitaminlerimide kesti şimdi o etkiliyor mu aklima geldi tesekkur ederim
melekylmzr Sblatc sağ olun benim uzun ve sık oluyor söyleyim doktor pek önemsemiyor bebek o dedi bana inanmadım çünkü ilk doktorum kasılma var demişti 16 haftada değiştirdim bide ya ne zor bu işler
H_myra1 melekylmzr magnezyum banada vermişti kasılmaları kesiyor demişti yazarken ve 30. Haftalar da bırakalım demişti ben hiç kullanmadım sizin baya erken başlamış kasılmalar
Ozlem2206 melekylmzr canım kasılmaların ultrasonda mı gözüküyordu benimde 18.haftamdan beri var yani ben ağrı falan hissetmedim hiç ultrasonda kasılman var dedi doktorum 21.haftamda gittim dün kesem böyle ince uzun yol gibi olmuş kasılmaktan ama herhangi bi problem yoktu onun dışında magnezyumda içiyorum hiç fayda etmemiş ne yapmak gerekiyor bilmiyorum sen günlük rutin tempona devam ediyor musun sürekli yatmamız mı lazım doktorum birşeyde demedi bu konuda
melekylmzr H_myra1 evet canım çok erken 16 haftada başladı şimdi tek ama aşırı sık geçen söyledim bebek o kasılma değil dedi başka doktora geçmiştim şimdi ise sanki ittiriyor ve sertlesiyor sıkca bakalım hayirlisi cok hastaneye gidiyorum diye eşim annem bıkmış durumda bende gitmedim
melekylmzr Ozlem2206 canım benim o an olunca ultrasonda doktora söyledim elini koydu baktı ultrasonda görünüyor zaten kasılmalar evet banada fayda etmedi canım yat filan demedi ama ben gün içinde dinlenmeye çalısıyorum illaki çünkü oturunca ayakta çok kalınca daha çok olduğunu farkettim özellikli günlük yaşamımdan kaçmadım işlerimi yapıyorum dışarı çıkıyorum yürüyüş yapiyorum bana rahim büyüdüğünden dedi erken doğum olur mu dedim hayır tek başına bu gösterge olamaz dedi zaten benimde ağrım yoktu hatta bebek zannetmiştim ağrım yeni olmaya başladı
Ozlem2206 melekylmzr evet benimde öyle bi yemeğimi yapıyorum hemen karnım düşüyor gibi gerilme olmaya başladı inşallah sağlıkla tamamlarız gebeliğimizi