Melissim12 33 34 35 haftalık Doğum yapanlar durumlarınız nasıl bebekler nasıl Doğum anı sonrası nasıl oluyor benim de riskim var çok merak ediyorum yardımcı olur musunuz?
Twinsmom66 Melissim12 35+4 de ikiz bebeklerime doğum yaptım suyum geldiği için birisi kuvöz de 5 gün kaldı diğeri hic girmedi
Elifserkan Melissim12 33 haftada doğum yaptım kızım 2200 gr 48 cm doğdu 1 hafta tedbir amaçlı kuvezde kaldı sonrasında çıktık hiç bir sorun yaşamadık şuan 4bucuk yaşında kocaman kız oldu :)
Zeynepreyyan 34+5 sabah suyu gelmesi ve sancı ile hastaneye gittim sonuç sezeryan . 45 cm 3080 Gr olarak doğdu . Kuvozde yatmayacakti kan şekeri düşük olduğu için kuvoze aldılar . Kuvozde kalırken kalsiyum düşüklüğü emme nefes problemi ve sarılık oldu toplamda 10 gün kuvozde kaldı . Kuvozde kaldığı süre boyunca tüm organlarına bakıldı sorun var mı diye kuvoz sonrası göz için rop muayenesi yapıldı. Sadece erken doğum olduğu için kalbinde ufurum ve delik vardı kapandı onlar . Ayrıca kuvozde kaldığı süre de genetik tahliller yapıldı herhangi bir genetiksel rahatsızlığı olup olmadığına bakıldı . Bir çeşit çek-uptan geçmiş oldu . Biraz ayrı kaldım fakat gerekli kontroller ile bebeğimin sağlık sorunu olmadığını öğrenmiş olduk 🙂 bebekleriniz sağlıkla gelsin inşallah