Herkese merhaba. 29 ekim günü bebeğimle sürekli konuştum, hadi kızım gel bugün bayram diye. O gün karnımda böyle adet olacak gibi bir ağrı ile uyanmıştım. Sonra arada bir çok düzensiz sancım oldu. Ama öyle bildiğim sancılardan değil, taş gibi kaskatı kestiriyordu beni hareket etmekte bile zorlanıyordum. Annemler bize yemeğe gelmişti annem senin yürüyüşün biraz değişik geldi bana kızım dedi. Birazcık sancım oluyor arada dedim. Herkes o gün heyecan yaptı 😊 akşam biraz sıklaşmaya başladı o ağrılar ama duramayacak gibi değildim. Sonra artık 10 dk da bir gelmeye başladı. Sancı sırasında Eşime masaj yaptırıyordum ve 10 dk dinleniyordum. Gece 2 de hastaneye gittik. Açıklık 2 cm diyip eve gidin dediler sabah 8 de gelin dediler. Eve gittim ama sancım çoktu. Sıcak duş aldım baya, sancıları o kadar rahat atlattım ki orda. Hatta çıkınca duştan yine başladı. 5 te tekrar gittik çünkü 5 dk da bir falan gelmeye başladı. Gittiğimde 9-10 cm dediler. Ben de hemen Doğum olacak sanıyorum, 10 cm duyunca. Ama Bebek yukarıda DHA dedi doktorum gelince. Suyumu patlattı(hiç acıtmadı sadece sımsıcak bir su aktı) sonra sancılar iyice sıklaştı. Ben epidural alamadım maalesef çünkü hastaneye geldiğimde 10 cm dediler. Beni sezeryana alın diye bağırdığım baya ama doktor olmaz dedi, ebeler her şey yolunda dedi. Ama ben çok acı çektim. Ama bu benle ilgili Çünkü ben elimi kessem baygınlık geçiririm. Asla acıya tahammül edemem. Sürekli ıkın dediler bana. Hani burda 3 ıkınmada çıktı diyorlar ya ben 200 kere ıkınmışımdır sancı döneminde. Sonra Doğum haneye alındım, sabah 5 te gelmiştim 11.30 da Doğumhaneye alındım. Ikın dediler, Çatalda ıkınmak ne kadar kolaymış meğer, yatakta çok zordu, 3-4 kez ıkındım doktorum geldi kontrol etti kafası çıkmıştı artık. O kafa oradayken çok acıdı hatta ayaklarımı kapattım acıdan zorla açtılar, bir anda Bebek çıktı balık gibi, o hissi ömrüm boyunca unutamam, daha çıktığı gibi bütün acı bitti, inanılmazdı. 2 dikişim atıldı ve ben hiç hissetmedim. Ama sonra karnıma bastırdılar pıhtılar çıksın diye o cidddn çok kötü bir histi. Ama o kadar mutluydum ki. Öyle rahatladım ki. İyi ki normal doğurmuşum. Doğum anında hep allahım yardım et diye bağırdım, çok acılar çektim ama sonuç mükemmeldi. 🙏 kızım Ela 3.500 kg doğdu. Şimdi 10 günlük. Ben daha o gün elimde bebeğimle gezdim, 3 günlükken parka bile gittik 😊😊😊 kesinlikle normal Doğum yapın 🙏🙏