Banuka merhaba yardımcı olmak isterim. 19. Haftada vajinada baskı hissiyle gittim 32 mm çıktı doktor normalden kısa dddi Progestan ve magnezyum başladı istirahat verdi. İş için rapor aldım falan. Daha sonra istirahat olayını dinlenmek gibi anladım ben yani ev içinde oturdum da sürekli yatakta yatmadım balkonda oturdum bilmem ne. 10 gün sonra alt tarafta bi ağrıyla gittim 29 mm ye düştüğünü artık yemeği dahi uzanarak yemem gerektiğini söyledi haftamda erkendi çünkü 20. Haftadaydım. Oturmayı tamamen yasakladı oturunca daha çok baskı yapıyormuş bebeğin kafası rahim ağzına. Bir de ben bağdaş kurmayı çok severdim öyle otururdum. Progestanın dozunu arttırdı adalat diye bir kasılma önleyici ilaç başladı öyle 1,5 ay geçirdik yemeği uzanarak yedim. Progestanı fitil olarak kullandım. Çünkü özellikle bu rahim ağzı kısalığı durumlarında alttan almak gerekiyor. Ağızdan sersemlik ve tansiyon düşüklüğü yapıyor etkisi de vajinale göre daha az oluyor bu durumlarda. Fitili yapınca bacaklarımın ve kalçamın altına koltuk yastıklarından koyup yükseltip uzandım. Su içmeme dikkat ettim kasılmayı önlüyor. Öyle böyle derken geldik 28 haftaya tekrar baktı 29 mm çıktı. Değişiklik olmamış. Zaten uzamaz dedi amacımız kısalmasını önlemek dedi istirahati gevşetti artık yarım saat ayakta iş mi yaptım üzerine 1 saat uzanıcam kendimi yormadan. Ama hala oturmak yasaktı. Şu an da 33. Haftaya geldik ilaçları kullanmaya devam allaha şükür bu haftaları gördük. Korkmayın tedbirinizi alın Allah’ın izniyle koruyarak bu durumu geçirirsiniz. Ama mutlaka dikkat edin uyarılan şeylere..