Planlı sezaryen için normal kontrole gittiğim gün doğum yaptım güzel annişler😅😅
Pazartesi günü normal kontrol için gelmiştim her şey gayet normaldi. Planlı sezaryen doğum istediğim için gün aldık doktorumla 18 kasım demiştik. Ama benim oğlan siz değil ben karar veririm diyerek aynı gün doğumu başlattı😂
Normal kontrol sonrası nst kan ve idrar testleri istedi doktorumuz sezaryen öncesi son tahlilleri almak için. Kan ve idrarı verip nst ye girdim ve düzenli sancılarım olduğunu gördük. Ama hiç sancı hissetmiyordum. Düzenli kasılmalar da görünüyordu. Daha sonra doktorum geldi ve açılmamı da kontrol etti, 2 cm de açıklık göründü. Bu gece yatış verelim kontrol altında tutalım, sancılar azalır açılman artmazsa taburcu edelim dedi. Yatışımız yapıldı. 3-4 saatte bir nst ye girdim düzenli sancılarım hiç azalmadı. Ama ben hala sancı hissetmiyordum. Gece bu şekilde geçti. Sabah tekrar nst ve alttan muayene yapıldı, hala düzenli sancılar vardı ve ben hala hiçbir sancıyı hissetmiyordum. Açıklığımda 3 cm olmuştu. Rahimde yumuşama vardı ve gece nişanımda geldi. Doktorum öğleden sonraya sezaryene alalım dedi. Sancılarımı da hissetmediğim için seni bu şekilde eve gönderemeyiz dedi doktorum. Daha sonra 11.30 da girdim ameliyata. Spinal uyuşturma hiç acıtmıyo sondayı da uyuşturduktan sonra taktılar onu hiç hissetmedim bile. Sonra doktorum geldi başladı ameliyat. 5-10 dk sonra bebeğimin sesini duydum 🥰🥰 ameliyat sırasında hiçbir şey hissetmiyorsunuz sadece sallantılar ve bazı yerlerde baskı hissediyorsunuz. Bebek çıkarılırkende göğüs kafesinizde baskı oluyor azıcık. Bebeğimi temizleyip battaniyeye sarıp yanağıma koydular❤️ Çoook yumuş yumuş çok güzel ve sıcacık bir histi, konuştum öptüm kokladım harika bir histi. Tek sıkıntımız 37. Haftada doğduğu için çok iyi ağlayamadı ve ciğerlerindeki sıvıyı atamadı. Bu nedenle yenidoğan ünitesine alındı. Orada da ciğerlerinde enfeksiyon olduğunu söylediler. Ben odaya geçtim bebeğimden haber bekledim. Sezaryen sonrası hiç zor değildi sadece titreme geldi bana anestezi geçene kadar hepsi bu. Titreme bitince her şey daha rahat oldu. Kanama kontrolü için birkaç kere gelip bastırdılar o biraz acıtıyo ama rahatlatıyor da. Akşam 6 gibi de yürüdüm hiç zorlanmadım başımı hep karşıya diktim aşapı bakmadan kalktım başım dönmedi çok rahat yürüdüm. Şu an her işimi kendim görebiliyorum çok şükür. Bebeğime de süt sağıp gönderiyorum. 2 saatte bir sağıp yolluyorum. Çok şükür süt sıkıntısı çekmedim bol bol su ve şeftali suyu içiyorum şu an süt arttırması için. Hastanenin sağım makinesi setiyle sağım yapıyorum çok güzel çekiyor sütü. Bebeğimi de her gün öğleden önce 11.30 da görebilecekmişim, solunum sıkıntısı olduğu için emziremiyorum şu anlık. İnşallah bir an önce toparlar evimize gideriz sağ salim bol bol dua ediyorum 🤲🌸