Kızlar merhaba, doğurduğumu tam anlamadım gerçi ama yine de yazmak istedim ☺️ Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲🏻 Hamileyken detaylı ultrasonda kızımın kalp hastası olduğunu öğrendik fallot diyorlar hastalığın ismine kalp damarları ters, büyük bir deliği var ve akciğer damarı çok dar.Bu sebeple normal doğum yapamazsın kalbi dayanmaz dediler.Her hastanede de doğum yapamazsın dediler medipol mega önerildi evime 2 saat uzaklıkta da olsa doğum için orayı seçtik planlı olduğu için 5 kasım saat 10.30 a sezeryan günü verildi.Sabah erkenden hastaneye yatış yaptık damaryolu açıldı astım hastasıyım çok heyecanlandım nefesim daralınca oksijen verildi. Oje ve lens yasakmış buarada bilmiyordum onlar çıkartıldı. 10.20 gibi ameliyathaneye götürüldüm o an aşırı heyecanlandım panikatağım var baya baya panik oldum 🙈 Ameliyathaneye girdik herkes aşırı iyi güleryüzlü ilgiliydi spinal istiyorum dedim bebeğimin ilk anlarına şahit olmak istiyorum diye. Sedyeye oturdum anestezi doktoru belden uygun yer aramaya başladı 118 kiloyum kilodan dolayı belden uygun yeri bulamadı 2 defa girdi iğneyle olmadı çok can yakıcı bir şey değil incecik bi iğne ama panikatak olunca panik oldum o an. 3. De ilacı verdi verdikten sonra hızlıca sedyeye yattım ayaklardan bi karıncalanma sıcaklık gelmeye başladı. O sırada anestezi doktoruyla konuşurken başım felaket dönmeye başladı konuşmam kaydı ağır geldi sanırım 2 doz ilaç verdiler mide bulantım da başlayınca 3. Dozu da verdiler öyle durdu bulantım ve başdönmem 😂 sonra karnımda eller hissetmeye başladım ama acı asla hissetmiyorsunuz zaten 5 dk sonra incecik bi ağlama sesi duydum ama çok derinden geliyordu ses daha karnımdan çıkarmadan karnımı açtıkları an ağlamaya başladı kızım herkes şok oldu 😍 Bebek sesi mi o dedim şok oldum o an, sonra ufak bi bastırmayla doktorum çıkardı kızımı Allah’ım nasıl yaygaracı yıktırdı ortalığı ağlayarak tepeden bana gösterdiler kızımı 30-40 saniye anca görebildim su yutmuş ağzından sular döküldü gözüme tam göremedim o şokla bide çok küçükkkk diye ağlamaya başladım bebeğim kalp hastası olduğu için sürekli nefes alıyor mu çok mor mu diye sayıkladım.Su yuttuğu için öksürmeye başladı kalbinden dolayı da panik oldular öksürme olunca yanıma yanağıma bile getirmeden hemen orda küveze koydular gittiler 10.50 de kızım çıktı ameliyattan yoğunbakıma gitti. Beni kapatmaya dikmeye devam ettiler ama kilo olduğu için ve yağlanmam çok olduğu için benim çıkmam saat 12.00 oldu o saate kadar ağladım ameliyathanede kızım gitti diye hemşireler geldi saçımı okşayıp gözyaşımı sildiler 🥺 Sonra saat 12 de yan odaya alındım ısıtıcı fan verildi ameliyat sonrası durumum takip edildi 12.30 da anca odaya çıkabildim.Çıkarken de karnıma kum torbası koydular.Odaya çıkar çıkmaz hemen bitter çikolata yiyip nescafe içtim 1 saat kum torbasını hissetmedim ama sonrasında kum torbası canımı yakmaya başladı dayanılmayacak bir şey değil ama nefesim kesiliyordu saat 2 gibi aldılar kum torbasını ve kanama kontrolü yaptılar elle karnıma bastırdı bezi değiştirdi.Çok acı veren bişey değildi.Ameliyattan sonra 4. Saatte de hemşire desteğiyle ayağa kalktım yere bakmadım usulca kalktım inanın dayanılmayacak bi acı hissetmedim ufak ufakta yürüdüm kızıma koşmak istedim izin vermediler.Kayısı hoşafı götürmüştüm yarım şişe onu içtim bol su içtim bitter çikolata yedim Türk kahvesi içtim.Bu arada hastabezi beli dar geldi olmadı iyiki depend götürmüştüm onu giydirdiler aşırı rahat oldu. Hala da kullanıyorum.Elbise gecelik çok rahat oldu ameliyat sonrası kafadan hemen onu giydirdiler ama hemen kirleniyor ter kokuyor falan akşamına değiştirdim hemen onu.1 gecelik 2 pijama takımı götürmüştüm tam yetti. Yemek olacak tatsız tuzsuz bi çorba geldi gaz çıkarana kadar yemekler çok kötü oluyor 😂 Süt sağmayı hemen denedim bu arada hemşire elle dene dedi kendi denedi hatta baya sıkarak iki üç damla ağız çıkartabildik.Ameliyattan sonra 6. Saatte yerimde duramadım sürekli ağladım en son hemşire geldi tekerlekli sandalye ile yoğunbakıma gittik kızımın başına götürdüler tüm ağrımı açımı unutup ayağa kalktım ilk görüşüm olunca hem sevinçten hem şoktan çok ağladım bebeğim de ağlıyordu kucağıma alamadım küveze elimi soktum parmağımı uzattım minik parmaklarıyla sımsıkı tuttu elimi 🥺 babasının sesine alışkındır onu duyunca kafasını babasına çevirip gözlerini açmaya uğraştı açamadı ölsem unutmam o anı sanırım 🥺 sonra çıkardılar yopunbakımdan bizi 🥺 odaya gidince elle tekrar süt sağmaya çalıştım hem çok canım yandı hem zorla bi iki damla geldi hemşire makina önermedi.Yanımda kendi makinamı götürmüştüm onunla 15 dk sağ sol olarak kendim sağmaya başladım açılsın en azından diye çıkanı da kızıma gönderdim 4-5 daml da olsa.Yanımda incir hurma götürmüştüm bestlak damla almıştım onları yedim içtim ertesi gün sütüm az azda olsa gelmeye başladı şükür 🙏🏻 Gece boyu da kalkıp kalkıp yürüdüm gazım çıkınca da rahat oldu şükür. 2 gece kalıp taburcu oldum hiç sezeryanlı gibi de değilim aklım kızımda onu hastanede bırakmak çok zoruma gitti ağlayarak çıktım 4 günlük anneyim hergün 2 saat yol gidip süt götürüyorum hastaneye dikiş ağrım var biraz fırsat buldukça uzanmaya çalışıyorum 2 saatte bir süt sağıyorum makina ile sağmak şükür açtı göğüslerimi. Kadın olduğum için böyle bir mucizeye şahit olduğum için ne kadar şükretsem az kolay değil evet ama çok da güzel bir şey doğum yapmak 🧡Kızım hala yoğunbakımda duanıza ihtiyacım var ilaç veriyorlar pazartesi günü durumu belli olacak göremiyorum ama kalbim onunla inşallah pazartesi taburcu ederler taburcu demezlerse ameliyat olacak duanızı esirgemeyin 🤲🏻💛 varsa sorularınız cevaplayabilirim 💛