Merhaba Hanımlar,
18 gün önce sabah saat 9 da civarı bebeğim dünyaya geldi. Planlı olarak 38+2 de spinal sezeryan ile doğum yaptım. Çok heyecanlı ve stersliydim. Şimdi size yaşadıklarımı anlatacağım. Türkiye hastanesinde doğum yaptım. Sabah saat 8 de hastaneye gittik odaya çıktık. Öncelikle covid testi almak istediler ama ben 1 gün önceden yaptırmıştı gerek kalmadı. Hastane de 15 dk da çıkan testlerden yapılıyormuş benim bilgim yoktu başka hastanede ekstra para vererek yaptırdık. Sizde hastanenizde sorun benim gibi yapmayın. Neyse ameliyat elbisesini giydim hiç güzel değillerdi😏 damar yolu açıldı vs artık ameliyathaneye doğru yol aldık. Daha önce kalça protez ameliyatı olduğumdan korkum yoktu ama stersliydim. Odaya girdik soğuktu üşümeye başladım. Ha bu arada sonda hikayesini unuttum odada sonda takıldı en sevmediğim kısım burasıydı. Ağrı yok ama sürekli çişin varmış hissi var bide takarken utanmıyorsun haliyle. Belden aşağı uyuşturlacaktı. İlk önce oturduldum iğne o şekilde yapılıyormuş belden. O anda çok sters yaptım. Bide çok soğuk oldu artık dişlerim titriyordu. Neyse iğne yapıldı ama bi kere yapılmıyor sanırım. Yani ben bel kemiği den aşağı 2 - 3 batma hissettim ama ilki biraz ağrımı olabilir şu an onu hatırlamıyorum. Üşüyor olmak daha fena bi durumdu o an. İğneden sonra ayaklarım ısınmaya başladı çok mutlu oldum😊 sonra tüm bacağım ısınmaya başladı tamamen uyuştuğunu kontrol ettikten sonra doğum için başlandı. İnanın 10 dk bile sürmemişti bebeğimi gösterdiler. İlk gördüğüm veb ona dokunduğum anı tanımlayacak bir kelime yok. O anı ömrüm boyunca saklamak isterim. Unutmak mümkün değil. Yanağını öpüp koklamıştım o yumuşak dokusu kokusu hiç ayrılmak istemedim ama sonra gitti. Bebeği bakım ve kontrol için aldılar bende 15 dk sonra falan odaya çıktım herşey çok hızlıydı. Odaya çıktığımda bebeğimi yanıma istedim hemen gelmedi tabi bakım vs. Sonra geldi kucağıma aldım emzirmeye çalıştım o kadar güzeldi ki herşeyi unuttum. Neyse ameliyathane den çıktıktan sonra hasta bezi oluyo altınıza ve sonra takılı oluyo. Ayaklarımı ve bacağımı yavaş yavaş hissetmeye başladım. Tamamen kendime geldiğimde sodayı çıkartırlar ve ayağa kalktım. İlk kalkış benim için güzeldi ağrım olmadı ama yavaş yavaş narkozun etkisi geçince acılar başladı. Sürekli yürümeye çalışın yatmak çözüm değil. Sürekli yürümeye çalıştım. Ama gece yarısına doğru ağrı dışında yanma hissi oluyordu. Ağrı değilde o yanma daha kötü yani öyle bi acı daha önce yaşamadım. Neyse gece ağrı kesici yaptırdım iyi geldi. Bi süre o yanma ve ağrı oluyo ama ağrı kesiciler ile geçiyor. Hareket ederken yavaş olun ve kesinlikle kendinize iyi bakın. Hastanede 1 gün kaldım ertesi gün evime geldim çünkü hastane eşim ve ablam kalıyordu onlar rahat edemiyorlar bide daha iyi olunca çıkmak istedim eve geldim. Sonraki süreçte bebeğimi emzirmeye gayret ettim. Hastaneden çıkarken sarılığı vardı. 3 gün sonra kontrole gittik artmış ancak sınırın altındaydı bu nedenle eve geldik. 2 gün sonra tekrar gittiğimizde sarılığı 18 olmuştu sınırda 18 miş doktor hastaneye alalım dedi. O an o kadar üzüldüm ki emzirme odasında bebeğimiz emziremedim ve sağanak süt verdim çok ağrıma gitmişti. Çok ağladım ama sağolsun eşim her anımda yanımdaydı. Hastaneye verdik yoğun bakımda kaldı 1 gün. Ben eve geldim düzenli aralıklarla süt sağıp gönderdim. Eşim gece 1 de dahi hastaneye süt götürdü. Ertesi gün bebeğim daha iyiydi ama hala uyku hali devam ediyordu. Emzirme ve sağnaya devam ettim hatta mama dahi verdik. Bebeğim biraz daha iyiydi artık ama emzirme de güçlük çektim bebeğim biberonla brsledipimden memeyi almak istemedi ama sabırla biraz zorladım aç olduğundan mecbur aldı. Şimdi Allaha çok şükür memeye alıştı biberonla versem dahi memeyi reddetmiyo. Sarılığı da daha iyi. Bu süreçtr en önemlisi sizin yanınızda destek olan bir eş ve bir yakınınız. Bu dönemde gerçekten en ufak bi sözden çok etkileniyoruz üzülüyoruz. Dünyanın en güzel şeyi anne olmak bence çok çok güzel ben çok mutluyum. Sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. İnşallah sizde çok iyi bir doğum geçirir sağlıkla kucağınıza alırsınız. 🙏😊