Meva_amine Canım ben ilk önce tüm destekleri kestim. Sabırlı ve sakin kalman çok önemli ilk zamanlar zorlanıyorlar. Benim oğlum 9 aylık felandı desteksiz uyumaya başladığında. 3 gün sürmüştü alışması. Öncelikle devamlı aynı yerde uyutmalısınki oraya gittiğinde uyku zamanı geldiğini anlamalı. Uyku dışında orada olmamalı. Sonrasında,rutin oluştur mesela ben hikaye anlatıyordum. Çok mızmızlanıp ağlağında göğsüne pat pat yapıp saçını okşuyordum ve ona artık kendi kendine uyuyabilcek kadar büyüdüğünü o uyuyana kadar yanında duracağımı ona yardım ediceğimi yalnız bırakmıycağımı anlatıyordum. 40 dakika uğraştım ilk gün ilk uykusunda baktım uyumadı zorlamadım aldım içeri götürdüm yarım saat oyaladım sonra tekrar denedim. İkinci denemede 30 dakikada uyudu. Kararlı olduğunu anladığında direnmeyi bırakıyorlar. 3.günden sonra 10/15 dakikaya düştü uyuma süresi. Benim oğlum kolda sallanarak uyuyordu. İlk önce sallamayı kestim ve kucağımda tutup yatakta oturarak uyuttum.1 ,1.5 hafta sonra yanına uzanıp uyuttum. şuan 14 aylık oldu yanında oturunca uyuyor. Uykusu gelince odaya geçiyor yastığına kafasını koyuyor beni çağırıyor. Fikir olsun💜🙏🏻