Selam kızlar iki gündür suyum geliıyor ama sancım yok diye başlık açıp duruyordum 😂 1 gün boyunca kendi sancımla gelmesini bekledik yok ne sancım geldi ne de açılma oldu , bana açılma olması için fitil verdiler fitilden 2 saat sonra sancı gelmeye başladı düzenli geliyordu 6 dakikada bir falan giderek siddetini artıyordu hemen hemen gündüz 12den akşam 7 ye kadar o sancıları cektim taa kimi fitil düşüne kadar 😂 fitil düşünce takmaya gelen hemşire şans eseri 3cm açılma olduğunu farketti daha sonra epidural olacağım için doğum odasına gittik doğum sırasında en cok gerildiğim kısım burasıydı anestezi uygularken cok gergindim ama cok şükür ki bir sorun olmadı anestezi uygulanmaya başladıktan sonra da zaten kuşlar gibi oldum 😂 cok rahatladım kim bulduysa allah razı olsun .. hemşire anesteziden 1 saat sonra açılmaya bakmaya geldi açılma 4 cm olmustu açılmayı hızlandırmak için koluma serumla ilaç enjekte ettiler ilaçtan sonra falan aniden alt tarafımda acı hissetttim normalde hissetmemem gerekiyordu . Bir arkadaşım doğum esnasında bebegin geldiğini hissedersin demişti bu acı kesin bebek geldi dedim hemen anestezi dozunu bir arttırıp ebe çağırdım 😂 tahmin ettiğim gibi açılma 8 cm olmuştu aniden , onlar kendini hazırlayana kadar bebegin kafası az buz asagı indi zaten daha sonra bana ıkınmam gerektiğini söylediler 10 15 dakika falan sürdü bebeğimin doğması 🥰 ilk dogumumdu dikişim olmadı 💃🏻 Cok şükür ki gerçekten gemin ilk doğumdu hem sancı yoktu hem açılma yoktu hemde epiduralli doğumda böyle kolay geçirdim 😊 umarım herkesin doğumu böyle çabuk geçer tabi çabuk dediğime bakmayın 😂 hemen hemen 1.5 gün sancı gelsin diye beklemek doğumdan daha cok zor😂 sormak istediğiniz bişey varsa dinliyorum