Merhaba arkadaşlar, farkındaysanız pozitif yazmadım çünkü birazcıcık zorlanmıştım ama Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki yavruma kavuştum. Her ne yaşarsam yaşayayım yavrumu kucağıma verdiklerinde hepsi geçtiii gittiii. Öncelikle Rabbim bu yolda olan herkese yardım etsin.
Uzun olacak biraz hakkımızı helal edin ama ben böyle doğum hikayelerinin en ince ayrıntısına kadar okumak isterdim. O yüzden detaylı yazmak isterim.
Benim hikayem ise sonralarına doğru beni zorlayan ama evladımı kucağıma aldığım zaman her şeyi unutturan bir hikaye olmuştu.
2 Kasım günü lavaboya gittiğim de nişan belirtisi ile karşılaştım ve gün içerisinde de devam eden akıntılarla doktorum takibi ile birkaç gün geçirdim. Sonrasında doktor kontrolüne gittiğimde burada okuduğum birkaç bilgi ile bu yoğun akıntının su belirtisi olduğunu öğrendiğimde doktorumda ikinci kez alttan muayene yapmasını rica ettim. ( Doktorum 37. Haftamda çatı muayenesi yaparken açıklığıma bakmıştı, açıklığın yok. Birdaha doğum zamanı yaklaşınca yapacağım demişti.) Evet açıklığım 2 cm olmuş ve bu yoğun akıntıların nedeni rahim ağızımın incelmesi ve bu durumun açılmadan daha önemli olduğunu söyledi doktorum.
Bende o günden sonra yoğun akıntılar devam ediyordu. Her gün sabah akşam 10 ar dk yürüyüş yapmak merdiven inip çıkmak, pilates yapmak ve sıcak suya oturmak bunları düzenli olarak yapıyordum.
4 Kasım akşamı yürüyüş sonrası eve geldiğimde iç çamaşırımda taze kanı farkettim ve doktorumla konuşup hastanenin yolunu tuttum. Nöbetçi doktor muayene ettiğinde açıklığımın 3 cm olduğunu ve rahim ağızımda %50 incelme gerçekleştiğini öğrenip nstde de düzenli sancım var ve suni sancı ile yatışımın olması gerektiği belirtti. Kendi doktoruma da bilgi verdiğimde bebeğim hareketleri ve nabzı iyi olduğu için eve gidip dinlenmemi söyledi. Eve döndüğümde duşa girip, pilates hareketlerimi yaptım . Gece yarısından itibaren bende düzenli sancılar oluşmaya başlamıştı artık, 10 dk 1, 5 dk 1 sancı kasıklarıma belime girip duruyordu artık ve bu kasılmaları ben hep pilates topunda karşıladım. 01:30 gibi lavaboya gittiğimde suyumun geldiğini öğrenince bize tekrardan hastane yolu gözükmüştü ve bunun sonunu harika olacaktı. 🙏🏻
03:30 hastaneye gittiğimde yatışım yapıldı ve ebe kontrol ettiğinde açılmamın hala 3 cm olduğunu söyledi ve odamıza geçtik. Odada tüm sancılarımı pilates topu veya squat veya kedi pozisyonunda karşıladım. En büyük destekçim canım eşim her sancı girdiğinde belime masaj yapması, normal doğum yapmamda o kadar büyük bir etkendi ki allahım bin kat razı olsun…
07:00 de açıklığım kontrol edildiğinde 7 cm ulaştığını her şeyin güzel gittiğini söylediler. 7 cm kadar zorlanmadım fakat bundan sonra her sancı artık beni yormaya başlamıştı.. uykusuzluk, yorgunluk bitkin düşürüyordu beni.. tam açıklığa kadar hastane odamın ışığını kapattık ve lavanta yağı tüm odayı sarmış biz eşim ile tüm sancıları ya sarılarak ya da bele masaj yaparak karşılamaya devam ediyorduk.
10:30 gibi tam açıklık ile doğumhaneye girişim gerçekleşti. Benim bebeğimin boynunda tek tur kardon olmasından (perine bölgesindeki yolu yavaşlatıyormuş.) ve benim artık gücümün kalmadığından tam 1 saat 15 dk çatalda kaldım. Çatalda doğru düzgün sancım gelmediği için hafiften suni sancı verdiler, beni uyku bastırdı ıkınmaların sonunu getirmediğim için sürecim biraz uzamıştı..
Doktorum müdahalesiz bir doğum taraftarıydı. Fakat benim yaşadığım bu durumdan sonra kesi ve karnımdan biraz bastırdılar ki çocuğun daha fazla kalmaması için… Evet acıyor ama geçiyor arkadaşlar gerçekten geçiyor🥰 ama size bir şey diyim mi ben sezaryen olmam işte lama yapılıyor yok sonda takılıyor diyen arkadaşlarım normal doğumda da hepsini yaşayabiliyormuşuz haberiniz olsun😁 Siz sormadan sonda durumundan da bahsediyim sizlere; benim bebeğim mesaneme çok baskı yaptığından ben idrarımın olup olmadığı kesinlikle anlamıyordum. Fakat doktorum beni her muayene ettiğinde sende idrar var diyordu ki ben çok fazla lavaboya çıktığın halde.. bu nedenle çatalda sonda da takılmadı demem😂
05 Kasım Saat 11:35’ de yavrumun çığlıkları ile her şey biran öyle bir silindi ki bende bir dakika önceki yaşanılanlar ben yaşamamış gibi. Yavrumun kokusu sesi her şeyi unutturdu gitti🥰 5 dk öpüp koklaştıktan sonra oğluşumu giyinmeye aldılar ve benim dikişim için yarım saat daha işlemim kalmıştı. 4 dikiş ile doğum gerçekleştirmiştik.
Size tavsiyem bol bol nefes tekniklerini yapın ben demek ki o kadar etkili yapamamıştım ve durumunuz varsa eşiniz ile eğitim alın. Eş desteği o kadar önemliymiş ki.. Eşim olmadan doğuramazdım hayatta.
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin🙏🏻
Sorularınız varsa seve seve yanıtlarım 🌼