Merhaba güzel anneler, buraya doğum hikayemi yazacağım günü dört gözle bekliyordum sonunda kısmet oldu. Biraz uzun olacak içinde deneyimlerim tavsiyelerim de olacak o yüzden okumak istemeyenler için belirteyim :) hamileliğimle başlayacak olursak sorunsuz sıkıntısız bir gebelik geçirdim toplamda 13 kg aldım. Bebeğim 29. Haftada döndü, 34. Haftada 2 hafta boyunca her gün 5 hurma, 36. Haftadan sonra hergün 7 hurma yedim. 34. Haftadan itibaren pilates topunda gün aşırı egzersiz yaptım, gün aşırı yürüyüş yaptım hatta son 2 hafta gün aşırı 6-8 bin adım arası atıyordum. Gebelik boyunca her işi kendim yaptım, hareketsiz kalmamaya çalıştım. 36. Haftadan itibaren de squat yaptım. 29 ekim cuma günü 38+2 de kontrolüm vardı, o Gün sabah eve geri dönemezsem diye evi toparladım hatta bunu eşime söyledim inanmadı:) doktora gittiğimizde nst de sancı çıkmadı ama bebeğimin suyu çok azalmıştı, doktorum bu şekilde eve yollayamayacağını söyledi ve yatışım yapıldı. Çatı muayenesi yapıldı ve 1 cm yakın açıklığım vardı. Vajinadan rahim yumuşatıcı ilaç verdiler ve suni sancı vermeden beklemeye başladık. Akşam saat 10 gibi kendi sancılarım gelmeye başladı. İlk başlarda gerçekten normal adet sancısı gibi ara ara gelip gidiyordu. Gece 1 den itibaren sıklaşmaya ve şiddeti artmaya başladı. Allahtan nst ye bağlı değildim ve yürüyüş yaparak sancı gelirken iki diyafram nefesi şiddetlenince bir tüy bir mum nefesi sancı şiddeti azalırken de iki diyafram nefesi vererek sancıları karşıladım. O sırada malesef başka yapabileceğimiz birşey yok. Sürekli sıcak duşa girdim belime kasıklarıma su tuttuk 15 er dk. Gece 2 den sonra sancılarım çok sıklaştı ve saat 4 ten 8 e kadar dk da bir geliyordu. Artık o kadar kötüydüm ve yorulmuştum ki sancı arasında uyuyakalıyordum. Dk da bir gelen sancılar belinize kasıklarınıza ve vajinanıza vuruyor şiddetli bir şekilde. Bu arada açılmam bu saate kadar sadece 1 cm ilerleyerek 2 cm de kaldı. Sabah 8 de doktorum geldi ve muayene etti, açıklık hala 2 cm ve bebeğim kanala oturmaya çalışırken kafası şişmiş, sezeryana alındım hemen. Normal doğum için çok çabaladım çok istiyordum ve hiç korkmuyordum. Sezeryanı duyunca da o kadar acıyı çekip doğuramadığım için çok üzüldüm, ve nasıl ayağa kalkıcam diye de çok korktum. Ama aşırı yorgundum ve sezeryana alındım, 30 ekim cumartesi sabahı saat 08:25 de oğluşuma kavuştum yanağıma koydular ağladım sonra o gitti ben biraz dinlendim ameliyatta uyudum ve odama geldim. İlk kalkışım 6 saat sonra oldu ve güzel anneler gerçekten kimseye kulak asmayın çok da kolaymış, kalktığınızda karşıya bakın ve kendinize inanın, yere bakmayın ve yürüyün. İnanın acısı çok hafif. Sonrasında saat başı kalktım ve yürüdüm. Ertesi gün öğlen de taburcu oldum. Sütüm ilk 2 gün çok az geldi, elektrikli pompa ile sağarak çoğalttım ve 3. Gün normale döndük. Sakın az geliyor diye üzülmeyin sütünüzü sağın süt arttırıcıları kullanın. bende mochi pompa da vardı ama başta işe yaramadı şimdi çok güzel süt topluyor. Sezeryan ağrılarım da 1 haftada neredeyse tamamen geçti, kendi işimi görebiliyorum ev işlerini yapabiliyorum bebeğime bakıyorum. Bu arada bebeğiniz uyuduğunda sizde uyumaya çalışın bu gerçekten çok iyi geliyor. Moralinizi yüksek tutun ve yapacağınıza inanın. Şimdi biz 8 günlük olduk bile, Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. Bu arada Meryem ana otunu da önceden alıp sürekli Meryem suresi okuyordum. Yatışım yapılınca da suya koyup üstüne felak nas Fatiha ihlas surelerini okuduk, benim otlarım tamamen açıldılar, ama normal doğum yapamadım :) hastane çantasında bebiş için fazladan kıyafet bulundurun, ben 2 5 Li takım 2 tulum koymuştum zor yetti :)
Sormak istediğiniz sorular varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım. Herkese hayırlı güzel ve kolay doğumlar dilerim :) ben happy Kids e geçiş yaptım :)