Halimeege Kızlar 32 haftalık gebeyim vajinada özellikle geceleri aşırı kaşıntı oluyor doktora sordum ama bişey yok dedi sizce neden olur yaşayan varmı nasıl geçiriyorsunuz
Seragurkan Halimeege bende yaşadım tahmini senin haftalarında aynısını. Nedense geceleri deli gibi kaşınıyordu. Doktorum mantar dedi fitil verdi ama kullanmayadabilirsin dedi. Zamanla geçer zaten dedi. Bebeğe bir zararı olmadığını da söylemişti. Enfeksiyon olsaydı sıkıntı sağlayabilirdi demişti. İç çamaşırına özen göster ve kaşımamaya dikkat et. Duş başlığınıda özellikle oraya dayayarak suyu temas ettirmemeyede özen göster. Zamanla geçicektir.
Dunyabebek Halimeege aynı dert bendede var Birde kıpkırmızı olup yaniyor. Önce bı güzel yikiyorum sonra travazol krem sürüyorum günlük ped takıyorum 1 saate birşey kalmiyor
Ceylin680 Halimeege o islakliktan ve derinin incelmesinden oluyor doğuma kadar geçmiyor.sürekli çamaşır deistirme ve ılık suyla yıkarsan hafifler
Halimeege Meliseymen98 tutuyorum acaba diyorum hamilelikte vajinada buyuyorya birbirine surttukce tahrismi oluyorki
Seragurkan Dunyabebek günlük ped daha cok bakteri tutuyor size tavsiyem sık sık iç çamaşırınızı değiştirin doktorum o şekilde söyledi. Günlük pedler normal hayattada gerektiğin dışında kullanılmaması tavsiye ediliyor. 1. Ama yinede siz bilirsiniz
Dunyabebek Seragurkan evet bunu duymuştum birkaç gün sık sık külot değiştirmeyi denedim ama başa cikamadim sık sık ped degistiriyorum
Gzde_14 Dunyabebek bende de akıntı vardı dr ffitil verdi vagi hex diye kullandiktan sonra suan ölüyom kasıntidan
Ebruozder Merhaba iyi geceler sevgili anneler 🌺 biz 36. Haftadayız ve aşırı derecede her gece başlayan ellerimde ayaklarımda ve arada vücudumdaki kaşıntıdan şikayetçiyim bu durumu yaşayan oldu mu yarın doktorumuza gidicez danışıcam tabiki fakat araştırdığıma göre gebelerde yaşanıyormuş . Çatlağımda yok çatlakta kaşıntı yaşanıyor diye de belirtilmiş üstelik ..
MommyTeacherandHappy Ebruozder bu durumu yaşıyorum gastroenterolojiye de gittim enzimler yükselişte olduğu için ilaç verdi kullandığım tüm ilaçları bıraktım ama kaşıntım hala devam ediyor bugün ilacın ilk günü gerçi ama kaşınmaltan yoruldum 35+6. Haftadayım
Emineyavuz_53 Ebruozder egerki karaciğer enzimleri ilaçla dusurulebilirse hamilelik her hafta kan vererek devam ettiriliyor. Diyelim ilaç ise yaramadı aşırı yükselme var en erken 35. Haftada En geç 37 de bebeği sezeryanla aliyirlar . Allah korusun bebek ani ölümü oluyir .. safra tuzunu vücuda verdiğinden bebek zehirlenebiloyor. Benimki düşüktü ursaactive diye bir hapla 40. Haftaya kadar gittik. Burda binarkadas vardı geçen aylarda anlamamış kasintiyi anı sezeryana alınmıştı ama.bebek.etkilenmisti 20 gün yoğun bakımda.entube edildi bebek daha sonrasında çok şükür çıkarılmıştı . Sizi korkutmak için demiyorum ama.gervekten bu hastalık önemsenmeli kaşıntı diyip geçmemeli eğer Dr diyorsa alalım kuvezde yatsın hiç karşı çıkılmalı benim Dr um kuvezde olması sağ olmamasından çok.cok.iyidir demişti .
Ebruozder Emineyavuz_53 çok teşekkür ederim karaciğerde bir sıkıntı yokmuş fakat ultrason ile yarın bakılacak umarım tedaviye yanıt veririz ve sizin gibi beklenebilir teşekkür ederim yeniden 🌺
Emineyavuz_53 Ebruozder İnsallah sizinki de en azından 38 i geçer . Safra asiti testi yaptılar mı size .
Ebruozder Emineyavuz_53 kusura bakmayın yeni gördüm tüm testlerim yapıldı değerlerim normal çıktı cildiye doktoruna gittim krem verdi fakat hala deli gibi kaşınıyorum 😣😣
Momformom Benim de 29. Haftada kaşıntım başladı, progestandan dolayı günlük ped kullanıyordum o da tetikliyor sanırım. İçinden ziyade etrafı kaşınıyor o yüzden mantar olduğunu sanmıyorum ama gerçekten çok sinir bozucu.
Ebruozder MommyTeacherandHappy umarım en yakın zamanda geçer bende aynı durumdayım ve testler temiz çıktı ilaç kullanamıyorum cildiye doktoru krem verdi fakat kaşınmalar hala devam ediyor nasıl katlanılır bilemiyorum