lovefool canım çatı muayenesinde doktorun muayene esnasında uyarıcı hareketler yapmasıyla birkaç gün içinde doğum başlayabilir ama dediğim gibi doktorun muayene sırasında gebeyi zorlaması, sıyırma işlemi gibi doğum tetikleyeci bir işlem yapmasıyla olur bu. Ben oğlumda 37. Haftamda çatı muayenesi oldum 2 cm açıklığım vardı 2 hafta sonra kontrole gittiğimde 5-6 cm açıklıkla doğuma alındım. Şimdi kızım olacak ve geçen hafta çatı muayenem oldu yine, muayene sonrası sümüksü kahverengi bir sıvı gelebilir kanama olabilir dedi doktor normal dedi. Lekelenme oldu. Aradan bir hafta geçti dün muayene oldum yine 38. Haftamdayım bu arada. Geçen haftadan bu yana 2-3 cm açıklığım var. Doktor muayene sırasında sıyırma denilen bir işlem varmış onu yaptı doğumu tetiklemek için yarın sabaha doğurabilirsin dedi ama hala bende tık yok. 🤷🏻♀️💁🏻♀️ Eğer birkaç gün içinde yine bir şey olmazsa korunmasız cinsel ilişkiyle vajinamın açılacağını düşünüyorum oğlumda da öyle olmuştu. Sperm rahmi yumuşatıp açılmayı hızlandırıyor.