Arkadaşlar merhaba ben baştan beri kendimi normal doğuma hazırladım, bunun için pilates nefes egzersizleri, doğum egzersizleri hepsini aksatmadan çalıştım 37 haftamdayım gönlümden geçen normal doğumdu kendimi çok şartladım fakat daha önce olduğum yumurtalık ameliyatından dolayı doktorum doğumumun riskli olacağını sezeryan olmamı önerdi. Bende tabi ki kendisine güvenmek istiyorum insan bir cesaret istiyor sağ salim doğumunu yaptırırız bu şekilde dese hiç düşünmeden evet normal diyeceğim ama bu durumda kendimi riske atmak istemiyorum.. 39dan önce sezeryan yapmıyormuş doktorum ki bu bebek için doğru bir tutum araştırmalarıma göre. Kafama takılan konu şu kaç kez sezeryan ile anne olma şansımız var bu ileriki planlarımı etkiler mi. Ve ne kadar sürede kendimi toplarım aktif hareketli bi insanım doğum sonrası vücudumu sporla kısa sürede toparlamayı düşünüyordum normal doğumu istediğim için ama sezeryan ile spora başlama sürem nasıl olur, ameliyatlı olduğum için başkalarına muhtaç olur muyum? Lütfen tecrübe etmiş anneler bana bu konuda fikir verir misiniz?