İcine maydonoz dereotu vs ekleyip sigara böreği gibi sarıp atabilirsiniz. Sigara böreğini normal şekilde yapıp direkt buzluğa atıyorum ben sonra da çıkarıp biraz çözdürüp kızartıyorum.
Yalnız peynirin tadı bozulmaya durdu mu? Eğer tadında da baskınlık varsa tavsiyem peyniri ıspanak veya pırasayla karıştırıp bir iç harç hazırlayın. Hem daha lezzetli oluyor hem de peynir baymıyor insanı. Buzluğa girince de tadı bozulmuyor.
Ben normal yufkayla yapacaksam sosuna yumurta katmıyorum böreğin. Soda,un,yağ ile bir sos hazırlıyorum kıyır kıyır oluyor börek. Bazen Gül böreği şeklinde bazen muska böreği şeklinde sarıyorum.
Bu arada tepsi böreği şeklinde de yapıp attığım oldu buzluğa. Mesela favori börek tarifimi vereyim size:)
ince ince doğranmış soğanı,pırasayı, rendelenmiş havucu karabiber,tuz ile güzelce kavuruyorum.
Biraz soğuyunca icine peyniri ilave ediyorum bolca iç hazır oluyor. Peynirin tuzluluk durumuna göre tadını kontrol etmekte fayda var.
Bu tarifte baklavalık yufka kullanıyorum ben. Yine aralarına sürmek için su,sıvı yağ,un,1 yemek kaşığı sirke ile sos hazırlıyorum.
4 kat baklava yufkasının her katına sostan sürüp 4.kata pırasalı peynirli içten koyup güzelce sarıyorum. Tüm yufkalar bitene kadar işlem devam ediyor.
sardığım ruloları bazen metal tepside donduruyorum. İhtiyacım olduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp direkt fırına atıyorum. Bazen de dolapta tepsiye yerim yoksa şekilleri bozulmasın diye öyle dondurup buzdolabı poşetlerine koyup saklıyorum. Cıtır cıtır hazır börekler gibi oluyor. Zaten genelde baklava yufkası tercih ediyorum ben. Bim marketlerdeki gayet güzel. YouTube da tarifler oluyor nasıl sarıldığına dair.