Nurefsan
Herkese hayırlı sabahlar inşaallah. Günler nasıl geçti Doğum hikayemi yazmak bana nasıl nasib oldu Hiç anlamadım. Şuanda size hastahaneden yazıyorum.
Ben hamilelik sürecimde mide bulantısı kusma aşerme hiç yaşamadım. 4.aydan sonra ayaklarım ve ellerim çok şişti fazlaca ödem oluştu. Eğer ödemi vücudunuz irsi yapıyorsa ne yapsanızda geçmiyor.
En son 26 temmuzda 37 hafta doktor randevum vardı. doktorum pilates topu almamı üstünde bol egzersiz yapmamı istedi. Daha kargom gelmedi kullanmak nasib olmadan Doğum oldu.
Salı günü gece saat 2:30 da hafif akıntı gibi bir ıslaklıkla uyandım. Tuvalette adet kanaması gibi bir kan boşaldı. Hemen eşimi uyandırdım duş aşıp hastaneye gittik. Muayene eden ebe açılmam olmadığını bebeğinde çok yukarda olduğunu söyledi eve gönderdi. Biz yine de sabah kendi doktoruma muayene olmaya gittik. Doktorum suyumun gelmeye başladığını yatış yapılması gerektiğini söyledi. NTS’ye bağlayıp suni sancı verilmeye başlandı. Ancak 3 saat suni sancı almama rağmen hiç bi değişiklik olmadı. Doktorum doğumhanede muayene için çağırdığında bebeğin daha da yukarı çıktığını suyumun bittiğini söyledi. Ve kanamam hala devam ediyordu. Beni hızlı bi şekilde sezeryana aldılar. Komple uyutulmak istedim. En başından beri normal Doğum düşünen ben sezerjana girerken şoktaydım. Sonrası gözlerimi odamda açtım bebeğimi benden önce getirmişlerdi. 37+6 da 3350 gr 49 cm boyunda bir oğlum oldu. İlk yürüyüş Benim için zordu. Birde afedersiniz sizden gaz çıkarmanızı bekliyorlar bu da ancak yürüyerek oluyor. O yüzden bütün gece yürüdüm durdum. Sonunda onu da başardık. Birazdan eve çıkacağız. Rabbim hepinizi sağ sağlim kurtarsın. Normal Doğum Benim ve bebeğim için hayırlı değilmiş. Rabbim size de hayırlı olanı versin inşaallah.