elifimsiiii Merhaba kızlar 36+6 da nst de sancım çıktığı İçin çatı muayenesi oldum , normal doğum beklerken çatı darlığından dolayı çok zorlanacağımı söyledi doktorum , böyle olupta rahat doğum olan var mı ? Kendimi çok kasmıştım acaba ondan olabilir mi
erdem_agah elifimsiiii çatıyı tespit etmek bence cok zor değildir. Ama aklınızda kalirsa iki ayrı doktora çatı muayenesi yaptirabilir ve emin olabilirsiniz. Benim arkadaşımın bebeği 4500 kiloydu. Mersin de özele gidiyordu. Doktoru ona çatin cok müsait bu çocuğu dogurursun dedi. Ve hakikaten normal doğurdu. Hatta ikinci çocuğunu doğururken hiç zorlanmadı. Bir başka arkadaşıma çatısının dar olduğunu söylediler. O yine de bi denemek istemişti. Ve daha ciddi sancıları başlamadan vazgeçti.
2505 elifimsiiii benimde muayanede çatı dar dedi iki gün sonra tekrar bakalım dedi genelde açılma vs oluyormuş birde öyle kontrol etmek için söyledi galibaa ama iki gün sonrada hiç Bir açılma vs yoktu zaten kafasını bi şekilde çıkarsak bile omuzları takılır riske atamayız dedi 39+5 sezeryan oldum
Yavuzz elifimsiiii ben ikinci çocuğumu sanilcarim gelmesi ve 2cm açılma ile gittim nts ye bağladılar sanickarim falan çok vardı 10cm açılma ile dogum yaotim ama doğumda bebegimin kolunu kırdılar ve sebeb olarak catimin dar olduğu iicn oldugunu söylediler suan hamileyim ve normal doğum çok korkuyorum burda da isteğe göre sezetyan yapılmıyor diğer hafta doktorla rnsvm var sezerysn istediğimi söyleyeceğim. (Benfe sorun yaşandı ama belki sizde bisey olmaz çatı darlığından
Biranneadayiiii Kendini kassanda dar yada geniş olup olmadığı anlaşılır canım ama böyle olup doğum yapan var mı bilmiyorum postun üstte kalsın illa tecrübesi olan çıkar 😊
Kbracaaa Bende merak ediyorum ama araştırmalarım sonucu çatınin doğum anında genisleyebildigi yönünde kaslardan meydana geldiği ve normal olup olmayacağı ancak doğum anında belli olduğu söyleniyor yinede tecrube edenlerin yorumu merak ediyorum
Halime0638 Kbracaaa nerde okuduğumu hatırlamıyorum ya burda yada başka uygulamadaydi kadının birine çatı muayenesi yapılmamış son anda yapılmış oda çatısı cok dar miş ama bunu doktor söylediğinde cocuk coktab doğum kanalına girmis normal dogurmak zorunda kalmis ama co kdar olduğu icin asiri zorlanmis ve cocuk cok gec çıktığından dolayi fazla nefessiz kaldigi icin kuvezde kalmisti bana da çatın dar derlerse ben direk sezaryen olucam çünkü garantisi yok tamam dogurabilirsin diyor ama nasil dogurabilirsin işte orasi var cok zor bi süreç bence bilmiyorum ben korkuyorum böyle bi durumdan