erdem_agah 35SD28 bazı gecikmeler olunca çocuğa anormal gözüyle bakmak doğru değil. Bende çocuk gelişim öğretmeniyim. Bildiginiz gibi gecikmiş dil nörolojik bir durum degil bazen cok ilgili annelerin cocuklarindada gecikmiş dil görülebiliyor. Tabiki travmatik durumlar ya da ilgisizlik de etmen olabilir ama tek etmen bu değil. Şöyle ki çocuk eger teknolojiye bağımlı ise dikkat edilmeli. Çok uyaran fazlalığı olmamali yuksek ses fazla ışık sürekli ekran gibi.. en önemlisi kitap. Çocuğa bol bol kitap okunmasi lazım. Birde sosyallesmesi için oyun odalarina ya da yarım gün kreşe verilebilir. Bazen bu durumlarda sosyallesmek daha etkili oluyor. Son olarak gecikmiş dil geçtikten sonra çocuk yaşıtlarını yakalar. Meram etmeyin. Bir de oğlum konuşma konusunda baya iyidir bunu çevremde herkes söyler size bunu neye bagladigimi söylemek istiyorum. Ben 3 ayliktan beri düzenli resimli hikaye okurum. Birde her soruya düzgün cümlelerle acele etmeden cevap veririm ama artik 3 yaşına girecek şuan direk cevap vermek yerine sence neden olabilir bir düşün gibi gibi yönergeler veriyorum. Yegeniniz icin en azından düzgün bir Türkçe ile cevap verilmesi önemli.
tlnnlt 35SD28 benim de eşimin yeğeni 4 yaşında konuşamıyor cümle kuramıyor en fazla 10 kelime söylüyor onları da yanlış söylüyor öğretmenim ben dikkatimi cekti paylaştım şuan annesi yani eltim benimle konuşmuyor ☺️ Doktora götürdüler benim Zorumla doktor da sorun olduğunu söyledi telefondan ve televizyondan uzak durması gerektiğini söyledi ama aile kendi bildiğini okuyor bir uzmandan destek almalarını önerebilirsin
35SD28 tlnnlt doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış😲 söylüyorum babası da geç konuşmuş. Buna sığınıyorlar. Bende geç konuşmuşum annem söylüyor ve hata benimdi diyor. Ablamla uğraşmaktan seninle çok ilgilenemedim diye. Bunlarda o da yok. Başka şehirdeyim ama öğretmen olduğumu bunların içinde bulunduğumu biliyorlar ve dinlemiyorlar. Kız kardeşimde öğretmen. Kendi yeğenim için diyorlar ki öğretmen teyzesi başında çocuğu zorluyorlar tabii öğreniyor. Bunun zorlaması vs. OLAMAZ. Çocuğumuza ne verirsek onu alır. Uzmanlar 5 yaşına kadar ne öğrendiyse kâr diyor. 5 yaş sonrası yavaşlamaya girermiş.
erdem_agah Beyzan benim oğlumu dinler gibi dinledim. Bizimkide bildiginiz hikaye anlatır. Bugün durup anneciğim iyiki varsın seni cok seviyorum diyo 🥰🥰 huzurum benim gerçekten.
ggkca 35SD28 çok doğru söylüyorsunuz, işin ilginç tarafida çocuk ilk doğduğu zamanlar emzik almıyordu, 4 aydan sonra çocuğa zorla vere vere emziğe alıştirdilar, sanki çok gerekli bir şeymiş gibi 🤷🏻♀️
35SD28 ggkca susturucu olarak kullanıyor. Kolaylık sağladığı için ben kullanmayı düşünmüyorum ama bakalım b ileri ne yaparım bilemiyorum