Mozarella Merhaba. 22 haftadayim 24te doktor bakcaz degerleirne dedi. Bu haftalarda şeker tüketimini iyice azaltmak durumu etkiler mi sizce? Ya da bal vs.de yememek mi gerekir ne dersiniz?
emelsena Mozarella bence etkiler. Dikkat etmek lazım ya. Ben baya abarttım durumu hiç dikkat etmedim hep tatlı yedim pasta yedim çok pişmanımm. 50 gr yüklemede 150 çıktı benim. Şimdi diyet yapıyorum. Sanki tatlı bişey ağzıma atınca gözlerim kapanıyor uykum geliyor gibi .. 🥺
rgk Mozarella ben gebelik başından beri dikkat ederek yedim. paketli yemedim, doğru dürüst tatlı, pilâv, makarna yemedim, kilo da çok almamıştım haliyle. 1 gün et 1 gün sebze yedim,kola gazoz yıllardır içmem. sonuç gebelik şekerim var.
Fatmaaaaaaa Mozarella yaban mersini önermişti dr taze bulamayınca kurusunu tükettim ayrıca tatlı tüketirseniz sonrasında yoğurt süt kefir tüketmenizde şekeri dengeler
Babymommy Evet az tüketmek gerekiyor şekerli ürünleri. Rafine şekeri ve karbonhidratı zaten minimuma indirirsiniz. Kahvaltıda da mesela bal reçel yediyseniz (o da 1 tatlı kaşığını geçmesin diyorlar) gün içinde meyveden biraz kısarsınız. Meyve yerken yanında sütle tüketirseniz kan şekeriniz dengeler. Bir de doktorum bana akşamları meyve yememeye çalış demişti
Nisaanuur Bence çıkacak olan çıkacaktılar . Bende gebelik şekeri çıkmasından korkuyorum haftaya benimde muayenem 😬 ben siyah üzüm çekirdeğinin faydalı olduğunu okumuştum. Şimdi her gün küçük bir kase Antep Karası kuru üzüm tüketiyorum .
MERVEANNEAsel Gebelik şekeri var bende beyaz ekmegi ve şekeri kes normal olması gerektiği gibi oluyor ama tatlı tüketimini tamamen kesme bebek tatlıdan cok kilo alıyor dengelemek senin elinde. Tam bugday ekmegi ye mesela çayı şekersiz iç bu ihtiyaçlarını gün içinde yicegin çikolata veya tatlı ile yap bide üzüm yeme şekeri en cok yükselten yicekler listesinde 😒 cok istiyorum üzüm yemek ama hemen şeker tavan yapıyor