[silindi] Az önce programın hamileyim bölümünde bu başlık altında sıralı birkaç yazı okudum içerisinde cips bu tarz yiyecekler zararlı diyor elbette zararlı ama ben bazen yemekten alıkoyamıyorum çok sık yemiyorum ama Arada kaçamak yapıyorum 😐 bide ben tam pişmiş yumurta yiyemiyorum 😣 rafadan derler öyle yapıp yiyorum acaba hiç yememeli miyim bilmiyorum zararı olur mu ?
UluElif [silindi] cips içerdiği yağlardan dolayı normal insan sağlığına da zararlı yememekte fayda var. Biraz dizginle kendini sonra zaten canın istemiyor yemek 😊
Nslhnfdn [silindi] cok nadir kacamak yapiyorum bazi seylerde sigara icmek kadar da zararli degil ya diyip kendimi kandiriyorum :))
Hdamla [silindi] gün de bir defa muhakkak haşlanmış yumurta yemelisin ama tam pişmiş olmalı diğer türlü bir bakteri oluyordu o yüzden hamilelerde tavsiye edilmiyor
Uriko Cipsi arada benim de canım çok istiyor. Bence herşeyin miktarı çok önemli, aşırı olan miktarı sen zaten biliyorsundur. Yumurtayı en azından bu dönemde biraz daha fazla pişirebilirsin. Ben dışarıda da sipariş verirken biraz daha pişirmelerini rica ediyorum. Bu tarz ürünlerin iyi pişmiş tüketilmesi gerekiyor aynı et gibi.
[silindi] Uriko bende aşırı tüketmiyorum çok canım isteyince yiyorum biraz ama yumurtayı tam pişmiş olarak yiyemiyorum vitaminini almak için yemek istiyorum tam katı olmadan yiyebiliyorum acaba hiç tüketmesem mi?
Uriko [silindi] doktorum mutlaka günde 1 tane yumurta yememi söyledi. Bütün vitamin mineral proteini içeriyor dedi. Çözüm üretebilirsin omlet tarzı tüketme şeklinde ne dersin?
FulyaOnaralDoan [silindi] omlet olarak tüketmeye calıs cok az yag ve içine kasar peynırı taze otlarla deneyebilirsin.ben 2-3 güne bir öle yapıyorum.
[silindi] Uriko onu da yiyemiyorum maalesef ☺️Midemi bulandırıyor nasıl çözüm bulacağım bilmiyorum 🤷🏻♀️
Bskrt [silindi] bence sarısını yemeyin iki tane haşlayıp beyazları yiyin, çünkü az pişmiş zararlı bakteri açısından
Songulcuk27 İlk başlarda sadece cips yiyip onunla doyuyordum eşim zararlı olduğunu duyduğu için almıyor da yememe izin vermiyorda
[silindi] Songulcuk27 bende arada kaçamak yapıyorum önceden çok yemezdim ama hamilelikte resmen cips aşerdiğim zamanlar oluyor😂😂
[silindi] Efuli53 ya gerçekten mi bunu bilmiyordum 😳 çiğ yerine geçip bebeğe zararı olur diye endişe ediyordum
YAkyol [silindi] yumurta cigken bakteri uretebiliyor cig sucuk salam sosis gibi o yizden hamilelikte onerilmiyor
Efuli53 [silindi] valla yumurta ne kdr cok pişerse o kdar zararlı ınsan vucuduna. Bebege de aynıdır. Canan karatay da dahıl butn doktorlar der yumurtayı cok kurutmayın dıye hatta fazla haslanınca rengı yeşile döner dikkat edersen o zararlı işte.
Pinky86 Bugun daha doktorum soyledi yumurta tam pismis olacak sormonella riskine karsi 🙄 cig hicbir sey tuketmeyin arkadaslar, yumurtayi haslarken karartmayin da ama o da vitamini olduruyor. Kaynadiktan sonra 10 dk yeterli. Bu arada fast food ayda 1 yense o kadar sorun degil 😊
Yaseminelifali Efuli53 çok net bir yargı ben gıda mühendisiyim ve branşım beyaz et yani kanatlılar yumurta en masum yiyeceklerden biri sadece çiğ olmamak kaydı ile vücuda zararı kanıtlanamamış masumlukta piyasa değerini etkilemek için insanlara verilen şişirme bilgiler lütfen vazgeçmeyin [silindi]
Ozy Yumirtyi tam pismis bende yiyemiyorum ama ben suda iyice kaynatiyorum bi yandanda zeytinyagini kizartiyorum baharatlariyla beraber üstüne döküyorum cok güzel oluyor dene bence yumurta cok önemli Hamilelikde ama yiyemiyorsan yumurtanin besin degerlerine yakin baska bir gida yiyebilirsin
Diyetisyen Efuli53 zararlı diye birşey yok o yeşil halka bayat ve çok pişmiş yumurtalarda olur ve FeS halkası deniyor. Yani demir ve kükürt kaybı oluyor sadece mineral kaybı oluşuyor onun dışında yiyince birşey olmuyor yani.
istanbulluanne [silindi] Ay bende orda az önce uskumru gördüm ve sok oldum. 21 haftalgm ve kendisi hamilelgmn basından beri yediğim tek balık 😒 normalde de yediğim tek balık hatta.