Merhaba herkese bende doğum hikayemi yazıyorum pozitif değil ama olsun 😄
Dün gece nişanım geldi ardından düzensiz sonra da düzenli 10 dkda bir gelen sancılarım oldu. 38de çatı muayenem vardı doktorumla iletişime geçip bugün geldik. Geldiğimde düzenli sancılarım çıktı nstde. 3-4 cm açıklıkla doktorum normal doğum için yatış verdi öğlen 12 gibi. İlk başta herşey çok güzeldi güzel geçeceğine inanıyordum ve asla korkmuyordum normal doğumdan. Saat 4 gibi dayanilmaz sancılarım başladı fakat açıklık ilerlemiyordu. Nstde çıkan sancılar hemen hemen aynı fakat benim hissettiğim çok çok daha farklıydı. Üç dört kere kustum.ishal oldum. Alttan üstten her yerden ağrı vuruyordu artık ve ben bayılmak istiyordum akşam 7ye doğru ebem tekrar açıklık baktı açıklığım hala aynıydı. Ve ben nefes alamadığım sancılar çekiyordum artık daha fazla dayanamayıp beni sezeryana alın dedim. Ne nefes kontrolü ne sıcak duş ne squat ne de eşimin desteği o anki sancılarımi bir nebze azaltmiyordu. Ağrı kesici istedim bunun için 5 cm olması gerektiğini söylediler. Ve ben sabahtan beri bir arpa yol katedememistim 5 cm olmayı beklemeyi göze alamadım. Belkide sabaha kadar bekleyecektim o sancılarla. Ben bir sağlıkçı ve canı tatlı biri olmadığim gebeliğm boyunca 7.5 kilo aldığım ve sürekli hareket halinde olduğum halde bunun üstesinden kalkamadım. Kalkanlara saygım sonsuzdur bundan sonra ama bana sorsalar hiç gerek yok o sancıya o perişanlıga. Neyse sezeryan ekibi toplandı ve ameliyata alındım. Spinalim yapıldı belden o acilardan sonra onu zaten hissetmedim. Hemen uyuşmaya başladım. Dört beş dakika sonra da bir ağlama sesi ve bebeğim 🙏😍 canım eşim de benimle doğuma girdi bebeğimizle resimlerimizi çekti, keşke en başında bu olsaydı dedim içimden o an. Çok kısa bir sürede dikişlerim halloldu ve odamıza geldik. Bende bebeğim de iyiydik. İlk ayağa Kaldırma anında da hiç acı çekmedim hiçbir şey hissetmedim normal hiçbir şey olmamış gibi yürüdüm.
Bebişimi emzirdim o uyuyor bende hikayemi yazıyorum şu an 🙏😍
Allah herkesi bir avazda kurtarsın yardımcısi olsun, sağlıkla kavuşun bebislerinize inşallah 🙏