begonvilko Kızlar ikili testimin sonucu icin orta riskli dediler. Sonuç kağıdımı henüz almadım, telefonla bilgi verdiler. Orta riskli olduğu zaman endişelenmeli miyim, tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?
AdenEva begonvilko doktorunuz yorumlayabilir ultrason ölçümleriyle vs birlikte değerlendirir belki. Eğer içinize sinmezse de doğru sonuç veren testler yapılıyor düşünebilirsiniz. Hayırlısı olsun inşallah sağ sağlim sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻
Sarikan93 begonvilko Canim ikili tarama testi sonuçları %70 oranında bir doğruluk payı var dedi bana doktorum ki yanılma da çok oluyor ikili testlerde çevremde çok rast geldim çocuk down sendromlu diyip alınması gerek diyenler oldu akrabalarıma ama hepsinin çocukları maşallah aşırı zeki ve çok sağlıklı doğdular çok şükür benimde iki hafta sonra test zamanım geliyo yaptırabilirsin eğer fetal DNA testi öneririm %99 doğru çıkıyor sonuçları pahalı ama sonuçları netleştirmek için değer. Bende ikili test yaptircam önce egerki sonuçlar sıkıntılı çıkarsa fetal DNA yaptircam inşallah hiç birimizin evladında bir sıkıntı yoktur 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Civcivimm35 begonvilko bana da riskli bile sayılmaz dendi ama içimize şüpheyi koydu doktor detaylı ultrasona girelim diye yapıyolar resmen eşim çok ısrar etti içimiz rahat olsun dedi öyle girdim zaten hasta olsa da gebeliğimi sonlandırmıcaktım. Detaylı ultrasona girince her şey normal çıktı ordaki doktora sordum ikili tarama az riskli çıktı neden dedim. Onda öyle çıkar bakma sen ona dedi. Tavsiyem şu ki gebeliği sonlandırmak aklınızdan geçmiyorsa kesinlikle girmeyin detaylıya para tuzağı hepsi
rgk begonvilko her şeyden önce bu bir ihtimal testi onu aklınızda bulundurun, arkadaşım yüksek riskli çıkmıştı. bebiş sağlıklı😊 detaylı ultrason muhakkak yaptırın. sağlıkla gelsin inşallah😇
begonvilko Sarikan93 nifty dedikleri kan testi sanırım sizin de bahsettiğiniz. Onu önerdi doktorum, gidip onun için kan vereceğim. En güvenilir sonuç o olacakmış. Teşekkür ederim size de.
Hatice-Cihan Sarikan93 arkadaşlar bu test bir tarama testi yani olasılık gerçeklik payı çok düşük yaş riski falan filan bence takmayın Allah büyük
BMelek Civcivimm35 detayli ultrason bebekte bir sikinti varsa sonlardirmak icin degilki, bebekte bir sikinti varsa onem almak icin dogar dogmaz ameliyat olmasi gerekirse dolasim sisteminde damarlarinda organlarinda bir sikinti var mi diye bakiliyor.
begonvilko rgk maşallah, Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin. Detaylı ultrasona da mutlaka gireceğim haftam geldiğinde. Teşekkür ederim.
istanbullugelin34 Civcivimm35 arkadaşım detayli baska bisey sen yanlis biliyosun onda dowm sendromuna degil bütün organlarina kalp böbrek vs herseye bakiyolar mesela çocugun kalbimi delik onu görup dogumdan sonra hemen ameliyata aliyolar. Şöyle soyliyim ben gecen hafta doğum yaptim normal oda da yanimda yatan bir anne vardı bebegini dogumdan sonra hemen ameliyata almişlar göbek deliği acikmis bağırsakları dısardaymiş ( insallah sağ sağlim kavusmustur yavrusuna) bu da önceden belliymis yani detaylıda belli olmuş takip edilmis dogar doğmaz ameliyat olacağını biliyormuş hazirlikliymis yani anladin mi detaylinin önemini
Civcivimm35 istanbullugelin34 Doktorum ikili testten sonra down sendromu riski azcık var gibi var da denemez dedi eğer bebeğim hastaysa öyle kabul ediyorum diyosan detaylıya göndermicem gerek yok dedi yoksa ben de biliyorum iç organlara falan baktıklarını. Rabbim herkese sağlıklı evlatlar versin inşallah
istanbullugelin34 Civcivimm35 benimde riskli çikmisti perinatolağa gönderdi evet ama 20 24 haftalarinda gidilen detayli başka o başka ve detaylidan zarar gelmez
Gulcanalg begonvilko benim testim yüksek riskli çıktı ancak ultrason ölçümlerim gayet normaldi riskli bi durum yoktu fetal DNA testi yaptırdım onda sonuç risksiz çıktı ikili test nasıl böyle çıkıyor anlamadım. Hata oranı yüksek bi test👍🏻
begonvilko Gulcanalg benim de geçen hafta ultrasonda burun kemiği, ense kalınlığı ve genel ölçümleri normal çıkmıştı. Doktorum her şey yolunda demişti. Şimdi orta risk dediler endişelendim açıkçası. Perşembe günü görüşmeye ve nifty icin kan vermeye gideceğim. Teşekkür ederim canım 🙏🏻
Civcivimm35 istanbullugelin34 iyi çıkmıştır sonuç inşallah en ufak olumsuz bşey söylediklerinde insanın psikolojisi bozuluyo resmen