Mltmkc Kızlar, ben 14+6 dayım.. Bugün doktora gittim ama, folik asit kullanmaya devam etmeli miyim etmemeli miyim diye sormayı unuttum.. Bilginiz var mı..?
Aysehatun Mltmkc benim doktorum folik asiti 12.haftanın sonunda bıraktırdı kan ilaci ve multivitamin yazmıştı sonra baska ilaclarda yazdı ama ilk etapta böyleydi
svmeybgl Mltmkc ben 12. Haftada gittiğimde ilacı kesmişti . Demir ilacına başladı multivitaöin de yazmadı . Bende imom kullanıyorum içinde bütün vitaminler var folik asit de dahil ;)
Mltmkc Glitter daha doğrusu, ikili taramanın vaktini geçirmişim, kan testine bakamadı.. Sadece ultrasonuma baktı, normal görünüyor dedi.. Başka da ne ilaç verdi ne başka bişi.. Bende sormayı unutmuşum folik asiti
Glitter Mltmkc o zaman kullanmaya devam edebilirsiniz cunku karma vitaminlerde de folik asit 400 mikrogram olarak mevcut. Gunluk alinmasi gereken doz budur. Ancak sansiniz varsa yarin tekrar gidin ve vitamin sorun cunku vucudunuzun pek cok seye ihtiyaci var. Ozellikle avlanma yasagi olan bu donemde balikla beslenmek pek yararli degil cunku hep ciftlik urunleri. Size omega iceren vitaminlerden verirse daha iyi olur, o zaman ayri folik asit kullanmaniza gerek kalmaz
Mltmkc Shryrydn hamile kalmadan bir ay önce başlanması gerekiyormuş, ama bilmediğimiz için, öğrendiğim an başlatmıştı..
svmeybgl Shryrydn planlı bir gebelikse ki zaten insan bebek yapmayı haliyle düşünüyor . Düşünmeden 3 ay önce hiç değilse bir ay önce başlanmalı . Ben planladığım tarihten 3 ay önce başladım 3. Denemem de hamile kaldım . 6 ay kullanmış oldum hamile olduğumu öğrenene kadar 🙈 sonrasında 3 ay devam ettim
Glitter Shryrydn aslinda tum dunyada onerilen gebelikten 3 ay once baslamak ve gebeligin ilk 3 ayi kullanmak. Daha sonra karma vitaminlerde de gunluk alinmasi gereken doz oluyor zaten. Yani aslinda folik asit birakilmiyor sadece karma vitaminlere geciliyor
Zdravo Merhaba ben de kan pıhtılaşması var doktorum 9 ay folik asit kullanacaksın dedi başka doktorlara gittim o doktorlarda folik asit sadece 14 haftaya kadar kullan dediler.fazla kullandığın zaman bebekte sağlık sorunları oluyormuş.Doktorlar 3 ay öneriyor 3 aydan fazlası zararlı.Decavit diye bir vitamin ilaci var sağlık ocaklarında ücretsiz veriliyormuş sağlık ocağından alın vitamin kullanın.
Glitter Zdravo ileriki aylarda ayrica folik asit almak kesiliyor cunku multivitaminlerde de gunluk alinmasi gereken doz olan 400 mikrogram folik asit mevcut. Sadece ekstra tek folik asit almiyorsunuz.
Glitter Ezgicann hayir gerek yok cunku iceriginde dikkat ederseniz 400 mikrogram folik asit yazar. Gunluk alinmasi gereken doz tam olarak bu kadar