Herkese merhaba nerden başlasam bilmiyorum hikayemde tavsiyeli olacaktır.
32 den beri baş geliş olup 37 den beri 1 cm açıklık ile beklemedeydim sancım bazen var bazen yoktu. Bu süreç zarfında
Sıcak su oturma, pilates, yürüyüş hurma çaylar vs vs. Hepsini denedim ama malesef açıklık ilerlemedi
25.10 da rutin hastane kontrolümde halen sancım yoktu sancı ekranı 20 30 lardaydı hep Dr. Artık sınırdasın yatışını yapalım dedi zaten biliyordum yatış olacağını ve ertesi gün için sözleştik.
O gece sabah olmadı bize bu ayrılık değil bir kavuşma hikayesiydi oğlum dedim.
Sabah namazımızı eşimle kıldık ve dua ettik 12 de yatışım yapıldı ve doğum odasındaydık öğlen 1 de 6 ya kadar nst bağlıydım ve 18:30 da fitil ile başlayalım denildi fitil diyorlar ama yarım mt ip gibi birşey yerleştirildi ve 7 bucuk gibi sancılarım geldi bu esnada nefes egzersizi çok önemli çok iyi karşıladım 5 dk bire düştü sancılarım itiraf ediyorum dayanılmaz değildi ama sabır ettim nefes aldım hep Dr diyorki ilk doğum olduğu için senin doğum yarın olur bende yarına kendimi hazırlıyorum ve o arada sancım var 11 gibi ben sancı çektik çe nst ötüyordı bende sanıyorum ki temassızlıkdaj ama meğersem kalp atışı düşüyormuş ve düzensiz atmaya başlandı tam gece 12 de sezeryan kararı verildi normal çok istedim ama inanın evladı izdan önemli değil yarım saat içinde ameliyata alındım spinal oldum iğne acıtmadı. Ve 16 dk sonra miniğimin sesi geldi çoçuk Dr ayy bu çoçuğun rengi çok güzel dedi ben merakla bekliyirım bana göstermelerini ve gördüm allahım cenneti gördüm dedim! Şükür.
Dikişler yapıldı ve bitti.
Benim için herşey çok güzeldi evet sezeryan ağrılı geçiyor ağrı oluyor ama inanın evladınıza bakınca geçiyor. Elhamdülillah geçiyorda sabır ediyoruz.
Sonda ıyuştukdan sonra takıldı acı hissetmedim. Çıkarken de ufak bir yanma hissettim.
Sezeryan olacak arkadaş muhakak kayısı kompostosu yanına alsın ve rezene anason çayı alsın ve sade neskafe için.
Gaz çıkarmak çok önemli gaz Sezeryana çok baskı yapıyor çünkü.
Ve bol su için en az 3 lt için bebek için çok önemli.
Ayrıca 2 saatte bir emzirin diyorlar ama bence bu süreyi 1 saate indirin uyuyor diyip kıyamamazlık yapmayın zorla uyandırın.
Sarılık hemen geliyor biraz zor gidiyor Biz riskli seviyeyi yaşamadık isterim ki kimse yaşamadık emzirme süresini kısalttım ve oğlumun rengi düzeldi. Elhamdülillah şükürler olsun.
Ayrıca özelde yapmadım üniversite hastanesinde oldu doğumun ve çok memnun kaldım adeta prenses gibiydim.
27.10.2021 00:46 bizim oğlumla kavuşma tarihimiz
Rabbim herkese hayırlı kavuşmalar nasip etsin.
Sevgiler. 💙