Ceysii01 Kizlar merhaba 1 haftadir biraz bel agrim artmisti ve akintimda vardi bunlardan ziyada alt karin bölgesinde bi baskı rahatsızlık gerilme hissediyodum oyuzden bugün tekrar özeldeki doktoruma gittim durumu anlattim bebeklerimi gördüm saglikli hersey yolunda dedi zaten enfeksiyonumda yok kabizlik varmi diye sordu bende var dedim bana bagirsaklardan dolayi bu anlattim hissin olucabilcegini söyledi agrilar icin buscapon yazmiş ve birde kabizlik icin ilaç kullananlar varmi acaba ? Bu seni rahatlatir baska bi sebep yok dedi sonra bide vajinal bakalim rahim agzi uzunlunu ölçelim dedi 3.43 cm olarak ölçtü ve rahim agzin kapali dedi hersey yolunda dedi 16 haftayiz bu arada bu ölçü iyimmi acaba ilerleyen zamanda risk olustururmu sizlerin kaçti yazarsaniz sevinirim
Slndfne Çok dikkat et canım çok.Şiddetli kasık ağrılarım vardı bi yerden bi yere zor dönüyordum ama doktorlar normal ikiz bebek Rahim büyüyor vs dedi😔ben detaylı ultrasona gittiğimde tesadüf eseri Rahim uzunluğunun 17mm ye düştüğünü öğrendim acil serklaj yapıldı 2 haftadır yatıyorum tehlike devam ediyor tabi
Ceysii01 Slndfne Çok gecmiş olsun cnm sükür suan icin benim yaklasik 35 cm ve rahim agzinda hic aciklik yok tamamen kapali dedi doktor genellikle sık bakmıyolar sanirim süphe etmeyince yada bakiolarda söylemiolarmi bilmiorum vajiinal bakildi kesin olmasi icin ne durumdasin acaba
Gurbetten Slndfne Ben de 24. Haftamdayım birazdan serklaj olacağım, korktuğum sonrasında kötü bir şey olmasın… Nelere dikkat ettiniz serklajdan sonra?
Slndfne 3 hafta önce kontrole gittiğimde bakmıştı herşey normal demişti ne olduğunu anlayamadık bizde şok olduk 😔sürekli yatarak geçecek Artık günlerim,kontrollerim haftalık olacak.Allah sağlık versinde bu günlerde geçer inşallah diye dua ediyoruz
Ceysii01 Slndfne 15+2 yiz suan evet hersey bianda gelisiyo malesef ben buzamana kadar hep yattim zaten tup bebek oldu icin hiç is yapmadim
Slndfne Ceysii01 22+5 iz şuan Allah’a şükür 🤲🏻 Aslında bende raporluydum izinliydim 10.haftada bi kanama yaşadım o zamandan beri gidemedim işe hiç bir iş yapmadım annem hep yanımdaydı eşim destek oluyordu neden oldu bilemedik bi türlü 😔1 hafta hastanede yattım serklaj işlemi yapıldı 1 haftador da evde yatıyorum
Ceysii01 Slndfne benim okudum şeylere göre tek çaresi yatmak sanirim bende gün icerisinde yemek yemek icin kalkiyorum ozamanlar oturuyorum duşumu en kisa surede aliyorum genellikle sık sık yapmiorum bol su iciyorum ve cogunlukla hep yatagimdayim televizyonuda odama almistik hep yatiyorum bazense yatakda dogrulup arkama yastik koyup uzaniyorum disari ise sadece doktora gitmek icin cikiyoruz benim zaten gebelimin basindan beri agrilarim vardi kasiktaydi hep sonra vajinal olarak devam etti ve kabizlik hazimsizlik derken alt karib belim yani heryerimde agri vardi bu ay 3 kere ultrasona gittim bu agrilar yuzunddn ama hersey yolunda kiminin rahim agzi uzunlugu 45 50 cm oluyo benim haftalarda kimilerinin ise 20 25 olabiliyo bazen geri uzayabiliyomus yada kisalabiliyomus bizim ikiz gebelik oldugu icin ekstra rahim agzi uzunlugu sorub oluyo sanirim
Slndfne Gurbetten işlemden hiç korkma o an ağrın sızın olmuyor zaten beni belden aşagı uyuşturarak yaptılar genel anestezi yapmak istemediler. Sonrası hep yatarak geçiyor benim bi lavaboyla yemek yemeye kalkıyorum oturmak yasak baskı yaptığı için
Slndfne Ceysii01 aynı benim şuanki halimi anlattım şöyle şakır şakır suyla uzunnn süre duş almayı bile özledim dışarı çıkmayı gezmeyi tozmayı geçtim. Yatış pozisyonun nasıl sola yatmaktan o tarafım ağrıdı sırt üstü ile sağa yatmak da iyi değil diyorlar
Ceysii01 Slndfne cnm okadar takilma yatma konusuna çünkü hiç kimse hep sabit solunda yatamaz mümkun degil yani ben sagim agriyinca sola solum agriyinca saga dogru dönüyorum gecede gündünde bu şekilde devam ediyorum uyurkende ayni sekilde donüyosun sabit yatamiosun zaten bazen belim agridinda 5 dk sirt üstü yatiyorum gün icindede yatagimin icinde dogrulup sirtima yastiklari koyup ayaklarimi uzatip biraz dogruluyorum sende öyle yap zaten genellikle benim heryerim agriyo adet olucakmis gibi sanki yatmaktan surekli hareketsizlik kabiizlik gaz hazimsizlik bunlarda eklenince agrilar çiledeb cikiyo bana hap verdi doktor ama icmedim henüz
Slndfne Ceysii01 kabızlık hazımsızlık gaz vs bendede var çok rahatsız edici karnım küp gibi sert oluyor bi şey yiyip içince falan.
Slndfne Ceysii01 Allah bu günümüzü aratmasın inşallah bu zamanlarda geçer inşallah sağlıklı sıhhatli hayırlısıyla 🤲🏻
Slndfne Ceysii01 yok canım ya ilaç vermedi sebze ağırlıklı beslen bol su iç kuru erik kayısı ye falan dedi
Ceysii01 Slndfne ben 3 litre su iciyorum kayisi komposto herseyi yaptim ama artik olacak gibi degil mide spazmi geciriyorum resmen hic bsey fayda etmiyo