Arkadaşlar ben endişe içindeyim. Beni bu durum sıkıntıya sokuyor açıkcası. Bazılarına göre normal olabilir ama bana pekte normal gelmiyor.. Doğum öncesi ve Sonrası refakatçi odasının yakın akrabalar tarafından dolması.. Biri çıkıp, bir diğerinin girmesi benim psikolojimi alt üst eder diye düşünüyorum. Neticede doğum öncesinde rahim belli bir açıklığa gelene kadar odada rahat etmek ve eşinin desteğini almak gerekir düşüncesindeyim çünkü sürekli yatar pozisyonda olmayacağıma göre normal doğum düşündüğümden zaman zaman ağrılar ve sancılar eşlik edecek, belki dizüstü yere eğilcem, belki zeminde farklı pozisyonlarda durucam, belki ben ayaktayken eşim arkadan belime masaj yapacak, belki rahatlamak için sıcak duş alıcam belime doğru.. Doğum öncesi süreçte bu gibi durumlar olabileceğinden refakatci odasında ailemden yada kayınvalidem gillerden birilerinin olması beni son derece rahatsız eder ve doğuma odaklanamam. Kaldı ki; hemşire ara sıra gelip açıklığı kontrol eder, e ben her sancı geldiğinde inleme durumunda olabilirim.. Aynı şekilde doğum sonrasıda odada biraz eşimle ve bebekle birlikte yanlız kalmamız gerekecek kendimi dinlememiz ve dinlenebilmemiz için.. bunlar çok özel anlar. Ben refakatçi olarak bile eşimin yanımda kalmasını istiyorum. İnsanların biraz müsade göstermesi gerekli bence zaman tanımalılar. Bu doğum sonrası ziyaret olayının ani bir şekilde yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bilakis doğum önceside çok önemli. Kaldı ki pandemi zamanı ne kadar hassas bir dönem içindeyiz. Şimdi bu gibi durumlarla karşı karşıya kalıp sıkıntı çeken oldu mu? Ya da sıkıntı yaşamamak adına nasıl bir önlem aldılar ya da nasıl bir çözüm ürettiler? Okuduğunuz için teşekkür ederim?