Bir gün buraya bu hikayeyi yazmayı bende bekliyordum. Birazcık uzun olacak ama ilk gebeliğim ve ilk doğumum olduğu için çok heyecanlı ve güzel zamanlar geçirdim sizlerle de paylaşmak istiyorum.
24 Ekim sabah 06:00’da uyurken sanki içimde bir tıpa patladı. Daha önce okuduğum kadarıyla bu su gelmesi demekti. Hemen tuvalete gittim ama hiç bir şey yoktu. Uyku sersemi bana öyle geldi gaz falan yaptım dedim içimden hatta 🤭 sonra geldim geri yattım ama her ihtimale karşı birazcık peçete koydum altıma. Sonra uyudum yarım saat sonra sıcak bir şey aktı sanki benden. Hemen yine tuvalete gittim. Hafif regl sancılarına eşlik eden iç çamaşırıma gelmiş pembemsi bir su gördüm. O an geldi dedim içimden bugün bebeğime kavuşuyorum 🙈 sonra duşa girdim. Aralarda gelen düzensiz ve hafif regl sancılarını duşta yere çömelerek karşıladım. Duş içerisinde kafamda neler yapılacağına dair plan yaptım. Çıktım depend taktım ve hazırlanmaya başladım. Bu arada eşim hala uyuyor. Hatta buraya postta açmıştım suyum geldi sancım yok diye 😊 sonra saat 8 gibi eşimi uyandırdım ve hastanenin yolunu tuttuk çok trafik vardı ancak düzenli sancım yoktu ve çok üzülüyordum o ”korkutulan” suni sancıyı alacağım diye. Hastaneye vardıktan sonra hemen doktorumun odasına girdim ve muayene etti beni tabi bu arada suyum hala sızıyor. ve sonuç olarak 5 cm açılmam vardı. O kadar sevindim ki size anlatam. Yaptığım onca egzersiz spor pilates verimli olmuştu. Doktorumda bu duruma benim kadar sevindi ve hemen yatışım yapıldı. Ve ben hiç oyalanmadan direk doğumhaneye alındım. Ağrı odasına. Doktorum çok az bir suni sancı vereceğini söyledi tabi ben hala korkuyorum. Saat 10da doğumhaneye girdim suni sancı başladılar. Korkulacak hiç bir şey olmadığını o an anladım. Olmayan sancıyı yaratmıyordu suni sancı. Sadece sancılarımın düzenli gelmesini sağlıyordu. Daha şiddetli bir şey yoktu. Doğumu destekliyordu. Sancılar benim için dayanılmayacak gibi değildi. Ikınma kısmında çok başarılı olmadığımı düşünüyordum ama doktorum harika ilerlediğimi söyledi yine onun egzersizlerini de önceden yapmıştım.
Her sancı geldiğinde bebeğimi düşündüm. Bana bir adım daha yaklaşıyordu. Ve arkadaşlar tam 3 saat içinde 10 cm açıklığa ulaşarak saat 13:00te bebeğimi dünyaya getirdim. 3200 gram doğdu. Yanı başımda uyuyor. Dilerim yaşamak isteyen herkes bu duyguyu yaşasın, tüm gebeler sağlıklı bir süreç ve doğum geçirsin.
Her şey kendimize inanmakla başlıyor. Her beden farklı her doğum farklı elbette ama kendinize inanın korkmayın hepsi geliyor geçiyor. Acılar sancılar o size kavuşana kadar.
Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Ancak hemen hızlıca yanıt veremeyebilirim. Vakit buldukça yazarım.
Soru gelmeden söyleyim 4 adet dikişim var. Onlarda biraz zaman sonra kendiliğinden düşecek.🤗
Sevgiler.
Su içmeyi unutmayın 😅❤️