Evet hazır bende dogum hikayemi anlatmak istiyorum😊cumartesi konturole gittim nst ultrason derken bebeğin suyu azalmis yatiriyoruz seni dedi doktor aslinda salı günü yatış yapılacaktı. Neyse benden çantamı telefonumu herseyimi birakmam istendi bende hepsini esime verdim gidip çantalarimizi almasını söyledim. Beni dogum haneye çikardilar tek tek odalar her odada birer hasta sancı doğum hersey orda oluyo gittim kaydim yapildi damar yolu açildı sonra nst ye bağladilar cumartesi öğlen 12 gibiydi sanirım bir ara 5 dakikaligina suni sanci takildı bebegin tepkilerine bakmak için çikarttilar sonra bebegin normal dogumu kaldirabilir dediler insallah dedim sevindim açikliga falan bakildi aciklik yoktu fitil koydular. Bana dediler ki sen gece anca dogurursun hatta yarin bile olabilir. Bende esimi ariyim o zaman dedim aradilar aksam olmustu zaten esime dedim gidin beklemeyin böyle böyle dediler onlari gönderdim ben beklıyorum arada nst den çozuyolar yürü diyolar yürüyorum plates topuna oturuyorum sukuat yapiyorum tekrar bağliyolar gelip takip ediyolar soruyolar sancın varmi yok diyorum ama nst de sancilar tavan nasil yok deli gibi sancin var hissetmiyomusun diyolar yok diyorum açıklığa bakiyolar hep bir parmak gece oldu sabah oldu aciklik yok bir ara serum taktılar sanciları dindirmek için bir ünite serum bitti benim hissetmedigim sancilar hafiflesin diye 🙄 pazar oldu sikintıdan patliyorum ama tv var acamiyorum kumandasi yok gündüz esimi aradim konustum falan bilgi verdim sürekli nst ye bagliyolar sancilari takip ediyolar sabah doktorlar geldi bilgi veriyolar gececiler kendi sancisiyla geldi diye bende sasirdim 😂 sürekli soruyolar sancin varmi yok aci esigin yuksek heralde diyolar insallah dogumda da öyle olur diyolar falan neyse sancı yok aciklik yok herkez beni sanci cekiyorum sanip merak ediyomus çok uzun sürdüğü için öglen oldu aksam oldu ne sanci hissediyorum ne aciklik var bir parmaği gecmiyo kendi kendime ben burdan sezeryana giderim diyorum ama umudumuda kaybetmek istemiyorum suni sanci taktilar tekrar dogum hizlansin artik diye hee bu arada benden sonra kimler geldi kimler gitti 🙄 bağiranlar bir nefeste doguranlar benden sonra gelip dogurup gidiyolar 😂 sürekli takip ediyolar bende ne sanci ne acilma umutlarim tükeniyo 😔 bir ara geldiler nst ye baktilar sonra hemen suni sanciyı kapattilar soluna yat dediler gittiler 5 dakika sonra ellerinde kağitla geldiler bebegin kalp ritmi degismis suni sancidan senin hiç açılman ilerlemiyo bebegin kalbi de normal dogumu kaldiramiycak dediler seni acil sezeryana alicaz dediler kağıtları imzaladim ailemi aramak istiyorum dedim araticaz dediler tabi ben ağlamaya basladim neyse gittiler geldiler ailen kapida seni konusturucaz simdi dediler bende haber verdilerde geldiler sandim meger onlar bilmeden gelmis benden haber alabilmek icin. Neyse oda da giydirdiler beni sondayı taktılar arabaya bindirdiler önce kapiya götürdüler yigenim gelmis digerleri dısarıdaymis ben ağliyorum sezeryana gidiyorum diye yigenimde benden oğrendi neyse beni ameliyat haneye götürdüler dua ederrek gittim sakinlestim biraz epidural yapildi belden asağisına bir sıcaklık yayildı asistan kiz kulagin bende olsun arada konusturcam seni dedi ve arada bilgi veriyol simdi ilac dökçekler hissediceksin ama aci falan hissetmeyeceksin sadece bebegi cikarirke cekistirecekler onu hissedeceksin falan diye bilgi veriyolar şimdi basliyolar falan diye söylüyo iyimisin miden falan bulanirsa soyle diyo 21 40 da başlamislar 44 de bebegimin sesini duydum cikardilar temizlediler yanağıma koydular az sonra götüdüler konturollerini yapmaya hersey bitti baska odaya götürdüler beni ama nasil titriyorum korktum ben niye bu kadar titriyorum diyorum ilacin etkisiymis odada ağrı kesici falan yaptilar ailem eşim geldi bebegimde geldi hemşire emzirdi falan neyse esim gitti yanimda ablam kaldı 4 saat o oda da kaldiktan sonra gece normal odaya geçtim yürüdüm gayet iyiydim bebegimi emzirmeye başladım o da yavas yavaş alistı emmeye. Hiç istemezdim sezeryani ama hayirlisi buymuş bebegimde bende iyiydik önemli olanda buydu sali günü taburcu olduk evimize geldik. Benim için negatif olan sezeryan pozitif hikayeye döndü. Eve gelince rahatladım özlemisim evimi taburcu olunca nerdeyse sevincten ağlayacaktim 😂 şimdi oğluşum yanimda uyuyo herşey yolunda ikimizde iyiyiz şükür sezeryanın en büyük zorluğu birisine muhtaç olmak aslinda herseyi yapmaya calisiyorum ama fazla ayakta kalinca dikisim aciyo iste ama buna da şükür.. not ( anne olunca anladiğim seyler anneler yemeklerini soguk yerler çaylarinı yarim icerler kahvaltilarinı bir kerede yapamazlar uyku desen söylememe bile gerek yok 😂 ama evlat herseye değermiş herseyimi ona gore ayarliyorum karabiber attığim seylere şimdi kimyon atiyorum gaz yapan seyleri sevsem bile yemiyorum rüyada gibiyim bebeğim yanimda anneyim artik bende 😊 uzun oldu kusura bakmayın herkeze hayırlı kolay doğumlar nasip etsin rabbim