HappyMom Ben Atatürk’ün sözlerinden, hareketlerinden yola çıkarak bir çocuk yetiştirmek istiyorum. Atamın da söylediği gibi “Anaların bugünkü çocuklarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir.” Çocuk yetiştirmek, hele de terbiye vermek zor ama Atatürk’ün izinde olunduğunda, onun görüşleri savunulduğunda terbiyeli, saygılı bir nesil yetiştirmek mümkün. Şu cümlelerinden de bunu anlayabiliriz; “Terbiye ya milli olur, ya da dini. Biz dini terbiyeyi aileye bıraktık. Milli terbiyeyi de devlete bıraktık.” Ben, mutlu bir çocuk yetiştirmenin karşılıksız sevgi bilinciyle olacağına inanıyorum. Tıpkı Atatürk gibi hiçbir şey beklemeden, dil, din, ırk gözetmeksizin ülkesinin topraklarındaki her vatandaşa aynı değeri, ilgiyi, sevgiyi verdiği gibi. Atatürk Türkiye’yi karşılıksız sevmişti. Bölmeden, ayırmadan, hiçbir topluluğa kötü söz söylemeden, saygı duyarak. Atatürk’e saygı duyma, sevme sırası bizde. Yaşıyor olmasa da biz onun ilkeleri ve inkılapları ile yaşayacağız. Ona olan vefa borcumuzu da böyle ödeyeceğiz.