AnnesiyimM53 kaç çıktı senin bilmiyorum kuzum ama her ultrason makinesinde farklı da çıkabilir ve şöyle birşey var atıyorum 5 e kadar çoğu doktor için normaldir ama diğer doktor için büyük gelir ve risk var der. Böbreklerinde sıkıntı da olabilir bebekte takıldığın şey eğer down sendromuysa önemli olan ense kalınlığı ve burun kemiği. ilerlemiş haftalarda bile çoğu tecrübeli doktor anlar zaten ve gelişim geriliği var demişsin çoğu bebek 2 haftaya kadar ileri ya da geriden gidiyor olabilir geç döllenme olmuştur adet tarihi yanlış olabilir. Ve bana sürekli gittiğim doktorum eğer böyle birşey olsaydı vücudunda da büyük farklar olurdu demişti hafta olarak yani bacakları kolları kısa ense kalın burun kemiği küçük vs vs. Doktorlar bütün ihtimalleri söylemek istiyorlar açıkcası kendilerini garantiye almak için böyle yapıyorlar iki gün sonra birşey olursa ben riskleri söyledim diyebilmek için. Bana amniyosentez yaptır diyen doktor sanki onun dışında hiçbir test güvenilir değil ve bir önemi yok gibi konuştu ve sanki bir bebeğe tam anlamıyla sağlıklı diyebilmesi için amniyosentez yaptırılması gerek kafasındaydı. Dediğim gibi içini ferah tut inşallah hiçbirşey olmaz kendini de strese sokma bu konuda seni çok iyi anlıyorum ama kesin olan bir şey yok ortada hamileliğini zehir etme kendine. Hep derler ya hamilelik kapalı bir kutu gerçekten de öyle bir mucize ve o mucizeyi ancak doğumda tam anlamıyla görebiliyoruz.