Öncelikle herkese merhaba doğum günü sabahından başlayarak anlatayım tarih 20.10.2021 günlerden benim doğum günüm ☺️ Oğluşum o gün gelmek istemiş olacakki 2 gün süren ishalden sonra o gün sancılarım başlamış böyle aynı regl sancısı gibiydi regl olacakmış gibi hissettim kendimi ama tabi 38+6 günlük hamileyim ne reglsi dedim herhalde bugün yarın gelecek bizim oğlan bende hiç tepki yok çünkü daha doğmaz diye bakıyorum ne nişan geldi ne de suyum hiç farketmedim bile sancılar arttı giderek kayınvalidemi aradım dedi dk tut bakalım kaç dk da bir gelecek tamam dedim onlarlada akşam doğum günüm için yemeğe gidecektik herkes süslendi püslendi eşim, kayınvalidem,kayınbabam ☺️ Neyse sonra ben duşa girdim hazırlandım saçlarımı makyajımı yaptım hazırdım bir ara öğün yaptım sancımın olduğunuda eşime söylememiştim eşim işteydi akşam 6 gibi beni almaya geleceklerdi hep birlikte neyse geldiler saat 6 idi yolda giderken dk tuttuk dedim sancı geldi 7 dk da bir miydi neydi o kadar inmiş dedim doktorumu arasam acaba sonra eşim dedi evet arayalım aradık hastaneye geç bi nst çekelim dedi tmm dedim rotayı restauranttan hastaneye çevirdik ama nasıl açız hepimiz yemek yememişiz hastaneye gidiyoruz ☺️ Sonra gittik bağladılar nst ye doktoruma attı oradaki hemşire sonucu başka bir doktor geldi kısa bir aradan sonra elle muayene etti baktı dedi ki 6 cm açıklık ben şok oldum doktor dediki harika yani hiç hissetmiyor musun hissediyorum ama aynı böyle regl olacakmış gibi bir sancı yani bu arada benim regl sancım çok olur her ay düzenli ağrı kesici içerdim içmeden o ilk günümü geçiremezdim, neyse sonra suni sancı takmışlar hemen ben tabi ne takıyo ne ediyo bilmediğimden yatıyorum yanımda kayınvalidem, eşim vardı sonra benim doktorum geldi 8 cm olmuş açıklık dedi sonrasında hızlandı sancılar doğum yaklaştıkça sık sık olmaya başlıyor ben en çok regl sancısı gibi uzun sürmesini değil olup kısa kısa bitmesini sevdim bende korkuyordum açıkcası sancıdan ama hiç korktuğum gibi değilmiş şaşırdım yani dedim bundan mı korkmuşum sonrasında benim sancım iyice arttı 100 lerde sürekli doğumhaneye benden önce bir kadını zor yetiştirmişler o doğurdu sonra beni aldılar ama ben yatakta doğuracaktım odada nerdeyse geldi hissettim yani koşa koşa sonra beni aldılar 3,4 ıkınmada doğurdum doktorlarım şey dediler kabız olmuşta ıkınıyormuş gibi ıkın aynen süper devam et dediler ve bebeğim geldi çok şükür sağlıkla ☺️🙏 ağladı kucağıma koydular sıcacıktı öyle değişik bir histi ki tarif edemem hala da edemem çocuk sahibi olmak çok başka bir şeymiş allah isteyen herkese nasip etsin, bu arada ben doğumumun sonuna kadar ilk 3 ay hariç hep yürüdüm yürüyüş yaptım hep hareketliydim hiç hamile moduna girmedim hiç kapris yapmadım herşeyimi elimden geldiğince kendim yapmaya çalıştım sadece 30. Haftamda bir risk vardı bebeğimin erken gelme riski o zaman bi dinlendim 3 hafta boyunca sonra o tehlikeyi atlatınca pilates topuyla hareketler yaptım evde kendim ve yürüyüşe gittim bence bunların çok etkisi oldu doğumumun rahat olmasında o yüzden bol harekete devam eğer riskli bir gebelik geçirmiyorsanız bu arada nefes çalışmayı da ihmal etmeyin sancılar geldiğinde sakin kalıp derin nefes alıp vermek çok işe yarıyor benim kayınvalidem hemşire ben ona dedim anne beni sakinleştir nefes alıp verirken hep söyle duyayım dedim beni aynı doula gibi sakinleştirip doğru nefes alıp vermemi sağladı ve bu sebeple ağrılarıda daha az hissettim nefesin ne önemi var ki diyordum ama yürüyüş yaparken hep derin nefes alıp vererek yürüyordum çok çok işime yaradı ve 2 saatte doğurdum hastaneye girdiğimde saat 6 idi ben akşam 21:30 da doğum yaptım çok şükür allah isteyen herkesin kalbine göre versin 🙏☺️ Umarım bir kaç kişiye bu hikayem vesile olur ve korkmazlar ben hep yapabileceğime ve bebeğimin nasıl gelmek isterse öyle geleceğine hep inandım çok şükür istediğimden bile güzel oldu doktorumda çok şaşırdı benden beklemediği bir performans gösterdiğimi söyledi o azıcık olumsuz konuşup istemesede normal doğum yapmamı ben hep bebeğim nasıl gelmek isterse öyle gelsin ama eğer risk oluşturacak birşey olursa riske atmak istemediğimi söyledim o da sağolsun saygı duydu ve onun bile ummadığından güzel oldu ☺️