1234momsss Kızlar perine masajı diye bişey duydum doktorunuzun bilgisi olarak 35. Haftadan sonra yapılmaya baslaniyomus normal doğum da yirtik kesik gibi şeyleri azaltmak için . bilgisi olan varmı masaj hakkında gerçekten işe yariyormu
Emlyjams 1234momsss bu hafta Gebelik okulunda öğrettiler bize de canım 34 den sonra yapılacakmış çok aşırı faydası varmış
Aybukealtintas 1234momsss kendimizin yapması biraz zor bisey acıkcası, eşinizden ya da baska bir yakınınızın yardımcı olması gerekiyor, bazı doktorlar da dogum esnasında yapıyorlar daha rahat cıkıs için
Aysegull00 1234momsss ablamın arkadaşı da yaptı ve kolay doğum yaptı ama masaj olduğunu bilmiyordum zeytinyağ sür açılma olur rahat doğum yaparsın ve yırtılma olmaz dedi bende deniycem ama korkuyorum
Gzdtkn Ya bunu bende duydum. Hatta bu forumda bi bayan doğum hikayesini yazdığında onuda yazmıştı epizyosuz doğum yağtım bunu perine masajınada borçluyum die sordum tam olarak nasıl yaptığını ve kendin mi yaptım die sanırıö görmedi msjımı cevap vermedi çünkü. Bende bekleyim bari burda :)
Muhammedamine Gzdtkn bence nasıl yaptığını anlatmak istememiştir burdan 🙈 internette ayrıntılı bir şekilde açıklaması var burdan anlatıması bence hiç mümkün değil
1234momsss Aysegull00 bende korkuyorum acirsa bişey olursa diye ama öncelikle doktora danışmak gerekiyomus canım