Hep okurdum burda şimdi sıra bende :)
40+5 olmuştum cuma günü ama hala tık yoktu bende Haftalık muayenelerde de açıklık yok herşey normal doğuma uygundu. Bu arada 3 normal doğumum var Neyse cuma sabahı kontrolde nst iyi çıktı doktor ultrasonda suyun aZalmış dedi günün de geçiyo daha fazla beklemek bebeği riske atmak demek dedi. Alttan muayene etti biraz can acıtıcı oldu doğumunu başlattım dedi yatışımı yaptı. Doğumhaneden seni taburcu ederlerse sakın çıkma hastaneden ben nöbetçiyim seni bu gece doğurtucam dedi. Neyse doğumhaneye çıktım suni taktılar saat 11. Aktif sancılarım 2 gibi başladı yürüdüm plates topuyla hareketler yaptım ama açıklık 3 cmin üstüne çıkmadı ve bebek hala çok yukardaydı. Ebem sancımın çok iyi olduğunu açıklığın ilerlemesini bekliceğimizi söyledi. Nst ye bağladılar. Az sonra doktor geldi yanıma dediki lütfen heyecan yapma ama seni acil sezaryene almak zorundayız çünkü bebeğin kalbi suni sancıyı kaldırmıyo strese giriyo .Bebeğim iyi mi diye sordum bebeğin şuan canlı hızlı olmalıyız dedi. Hayatımda bu kadar korkmadım herhalde. Aniden 10 kişi odayA girdi inanın o kadar hızlıydılar ki ne olduğunu bile anlamadım. Biri sondayı taktı biri imzalarımı aldı sedyeye yatırışta beni bi koşuşturmaca doğumhanedeydik belimden uyuşturdular o bacaklarıma gelen sıcaklıkla hemen yatırdılar çok korktum sanki uyuşmadım gibi geldi ama o kadar hızlıydı ki sedye sallandığında anladım ki çoktan kestiler beni bebeği çıkarıyolar. Neyse bana acil sezaryen dedikten 10 dakika sonra bebek doğmuştu. Saat 15.28. Bebeği hemen göstermediler yine korktum ama az sonra getirdiler bak kızına dediler 🙂Anlatılmaz yaşanır sağlıklı gördüm ya dünyalar benim oldu. Sonra çıktık odaya beni bi titreme aldı istemsiz çok acayipti. Bi saat falan sürdü geçti 4 saat kum torbası kaldı karnımda evet can sıkıcıydı 4 saatin sonunda su falan içtim 8 saatin sonunda da sondayı çıkardılar ve ilk ayağa kalkış. Burda okuyodum yürümenin önemini ve kalktım yardımsız yavaş yavaş da olsa sürekli yürüdüm kendimi yatağa bağlamadım. İlk gün kanamaya dık sık baktılar karnımı bastırdılar başlarda uyuşukluktan çok aacımıyo ama son muayeneler evet canımı yaktı. İki gece kaldım taburcu oldum. Sütüm hastanede gelmedi mecbur mama aldım çok ağladı kızım mamadan sonra rahatlayıp uyudu. Eve geldikten sonra banyomu yaptım yemeye de başlayınca sütüm çok şükür geldi .iyiyiz kızım şimdi kucağımda yavaş yavaş her geçen gün biraz daha iyi oluyorum ağrılarım oluyo tabiki ama geçicek inşallah Hep normal olur diye düşünmüştüm ama kendini şartlamamak lazım . O an hangisi gerekiyorsa o yapılmalı. Allah doğumu bekleyen herkesi bebeğine sağ salim kavuştursun inşallah .Kızımla size iyi geceler diliyoruz🌸🌸🌸