Kizlar 25 gun once sezeryan oldum, bilgisi olmayanlara anne sutu ile ilgili yasanabilecek muhtemel sorunlara iliskin birkac detay vermek istiyorum. Sut olayi inanilmaz onemli bir hal aliyor, hamilelikte ben yeterince ciddiye almamisim ne yazik ki dogurduktan sonra farkediyorsunuz.. o yuzden olabildigince arastirma yapin.
Ilk sutunuz yani kolostrum denen sari sutu verebildiginiz kadar verin. Benim ilk 10 gun sari sut geldi sonra beyaza donuyor dolayisiyla ne kdr verirseniz o kdr iyi.. gogsunuzden kisa bir sure sonra bebegi cekebilirler o an kendinizde pek olmuyorsunuz ama bol bol emzirin ilk zamanlar. Ben suan pek hatirlamiyorum umarim cok vermisimdir.
Ikincisi ise, en buyuk sorununuz sutum yetiyor mu olacak.. bunun icin simdiden emzirme danismanlarini instagramda sıkı takip edin.guzel bilgiler veriliyor.. Bebeginizin doymadigini anlamayabilirsiniz cok aglarsa eger mutlaka dr a goturup bi tarttirin ona gore mama destegi verebilir cok kilo kaybetmesin yavrunuz. Gaz sanmistim ben ama meger acmis yavrum ve ilk haftalarda gaz sorunu olmazmis bebeklerde. Bebeginiz doyuyor mu sorusunu evde cisli bezini takip ederek yapiyorsunuz. 5 6 cisli bez yapmasi lazim en az doydugunu anlamaniz icin. Idrarindan turuncu pembemsi kan gibi leke gorebilirsiniz beslenememekten kaynakli oluyor dr a danismaniz gerekir bezinin fotosunu belirgin sekilde cekip dr una gostermeniz gerekecek..
Sutum yetmiyor yetmeyecek kaygisina asla girmeyin, bebeginizi dusunun ve pozitif kalin.
Ayrica memede kac dk tutacaksiniz, siralamasi nasil olcak
Sagim nasil yapilir bunlari arastirin