Merhaba hanımlar dün doğumum gerçekleşti. Kendime gelir gelmez burada sizinle de paylaşmak istedim. Pazar günü kasıklarıma adet ağrısı gibi ağrılar girmeye başladı akşamına da pembe akıntılı nişanım geldi. Doktoruma mesaj attım ve hastane de nst çekinmemi istedi. Hastaneye gittiğim de düzensiz ve düşük bir sancı çıktı. Eve geri gönderdiler beni. Ama gece 3 den sonra ağrılarım düzenli ve daha şiddetli olmaya başladı. Geçe 4 de hastaneye geri döndüm. Ve yatışım yapıldı bu arada açıklığımda 4 cm di. Çatı muayenemde normal doğum yapabileceğim söylenmişti bu arada bebeğimin kafa büyüklüğü de 2 hafta önde gitmişti hep. Ama ben herşeye rağmen normal doğuma çok odaklanmıştım sabah 8.30 kadar sancılarımı çektim bu arada açıklığım 6 cm olmuştu. Daha sonra suni sancıyla hızlandırdılar ve 9 cm kadar açılışım arttı. Burdan sonrası ıkınarak çocuğun kafasını aşağı indirmekti ama bu pek mümkün olmadı 😢 bütün sancılarıma ve ıkınmama rağmen çocuğun kafası aşağı inmiyordu. O kadar çok yıpranmıştım ki artık ağlıyordum ve epıdural normal doğum yapılmasını istedim. Yani ebeler ıkın dediğinde ıkınacaktım. Anestezisi geldi ve iki büklüm olup uyuşturuldum. Bu arada sadece sancılarımı hissetmiyordum onun harici ayaklarımı oynayabiliyorum ve destekle yürüyebildim. Bütün ıkınmalarıma rağmen kafası inmedi. Ve epıduralin de etkisi geçti. Artık daha şiddetliydi ve bayılmak üzereydim bu arada çocuğun nabzıda yavaşlamıştı, bana sürekli oksijen veriliyordu en son doktorum gelip bebeği vakumla çekicem ya da sezaryan olacaksın dedi. Vakumun çok zararlı olduğunu duyduğum için sezaranı kabul ettim. En son sedyeyle taşınırken istemsiz ıkınıyordum ve ağlıyordum daha sonra ameliyathanede ilacın verildiğini hatırlıyorum ve gerisi yok. Ayıldıktan sonra odama aldılar hemşireler karnıma bastırmak için geldiler o kısım gerçekten can yakıcıydı. Öyle çok bağırıp yalvardım ki hastane inledi resmen eşim bütün bu çektiklerimden sonra dışarda ağlamış. Bütün herşey bittiğinde oğlum yanıma geldi ve bütün bu yaşadıklarım benim için bir rüya oldu. 😌 şimdi evimizdeyiz ve çok huzurluyum sancılarımda hafifledi. Çok uzun oldu ama size söylemek istediğim şu eğer ki normal doğum yapamıyorsanız zorlamayın hem bebek hemde kendi sağlığınızı riske atmayın nolur. Ben bunca şeyi yaşayacağımı bilsem inanın en başta sezaryan olurdum. Yapabilirim sandım ama vücudum buna uygun değildi. Şimdi hepsi geride kaldı Allah’ıma bin şükür bugün sağlıklı bir şekilde oğlumla evimdeyim 😊 sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplama çalışıcam 😇