acemianne21 bebegimden sivi aldirmistim sonuclar temiz cikti cok skur sadece xxy kromozonu ciktu buda ilerde cocuk sahibi olamicaginin göstergisi cok üzgunum kndimi caresiz hissediyorum bebegimin gelecegini dusunuyorumda cok üzuluyorum 😪 yardimci olurmusunuz lutfen bu kromozon hakkinda bilgi sahibi olan varmi:(
Deletedmom0067 acemianne21 ciddimisin yaa hic bi fikrim yok ama cok uzuldum altta kalmasin diyr yaziyorum 😔😔
Mavi1 acemianne21 bu konu hakkında bilgi sahibi değilim ama çok üzüldüm bende. yavrum benim ya, anne olarak kim bilir ne haldesiniz. Rabbim yardımcınız olsun ve bebeğininde, umarım hep iyi insanlarla karşılaşır ilerleyen yıllarda
Duyguynrky acemianne21 bir kromozom fazla yani şöyle ki bebeğinizin doğal yolla baba olması zor. Ama kısır demek değil. Sperm kalitesi arttırılıp tüp bebekle baba sahibi olabilecek. Ama bebeklikten tedavisi farklımı bilemiyorum iyi bir çocuk doktoru ya da üroloji doktoruna baktırın. Hayatında sadece ilerleyen dönemde (yani evlenince) problem yaratabilecek bir rahatsızlık. Çok geçmiş olsun... inşallah daha kolay bir tedavisi vardır erkenden yapılan
nzngk İlk defa duyuyorum Hiçbir fikrim yok xxy kromozomu ile ilgili Fakat nasıl öğrendiniz bunu Üzmeyin kendinizi lütfen.
Muhammedamine Duyguynrky aynen öyle artık mikro tese yoluyla ameliyat edip sperm elde edilirse ki bundan önce sperm üretebilmeleri için ilaç kullanıyolar tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabiliyorlar ben biyerde ergenlik çağlarında kullanılan bi hormon ilacının bu sendroma olumlu yönde etki ettiğini okumuştum
Caglaaa Canım çok üzüldüm Allah yardımcın olsun bir fikrim yok şimdi internetten biraz baktım tüp bebek ile hamile kalan çok örnek var internette, çocugu olmayacak gibi kötü düşünme şuan zaten 10 çiftin nerdeyse yarısı tüp bebekle çocuk sahibi oluyor içini ferah tut
Agg0207 Canım bence hiç üzülme onun normal yaşamını etkileyecek bişey degil bu sadece evlilikte önüne çıkabilir ama herşeyin bir çaresi var artık bu devirde kafana bile takma herşeyin hayırlısı
Duyguynrky acemianne21 birde bazen gelişimsel problemler yaşanabiliyor ama kesin yaşanıyor denemez. Yani sürekli bebeğinizi gözlemlemeniz gerekecek. Çift cinsiyet oluşumu olabiliyor(nadirde görülse) yani iyi bir doktor bulup güzel muayene ettirilirse çok daha faydalı bilgiler edinebilirsiniz.
parasetamoll acemianne21 Klinefelter sendromu. Erken yaşlarda tedavi edilip ileride tüp bebek çaresi olduğunu duymuştum. Peki neden sıvı aldırdınız?
rileyss acemianne21 tüp bebek tedavisi ile baba olabilir birçok başarılı örneği var birisi de benim arkadaşım. kendinizi üzmeyin ve bence bu durumu eşiniz de siz de aileden ya da dışarıdan başka kimseyle paylaşmayın derim
Duyguynrky Muhammedamine işte detayları tam bilmiyorum (tedavi kısmını) ama genel olarak çocukta gelişimsel sıkıntı çok nadir görülüyormuş.