Film sahnelerini aratmayan pozitif doğum hikayemle karşınızdayım canım anneler🥳
Evvela cuma günü gittiğim son kontrolümde (38+4) herşeyin normal olduğunu sancılarım gelmediği takdirde 40 haftam dolacağı için doktorumla birlikte 1 kasım tarihinde doğumu başlatmaya karar verdik. Ta ki ertesi gün 23 ekim sabahı o büyük an gelene kadar 🙈 gece kasılmalarım düzenli fakat sancısız olduğu için doğum sancısına dönebilme ihtimalini hiç düşünmeden yatıp güzel bir uyku çektim. Sabah namazına kalktığımda düzenli aralıklarla ama hafif şiddette sancılarım vardı namazımı tamamladım ve bol bol dua ettim büyük gün geldi Allah’ım korkuyla karışık bi heyecan🥲 sonra nişan geldiğini gördüm ve hemen duşa girip hazırlıklara başladım doktorumla görüştüm beklemeden hastaneye gel dedi (ikinci doğum olduğu için açılma hızlı ilerleyecek sancın 10 dakikada bire düştüğünde gel demişti😬) benim sancılarım direk 7-8 dakika aralıklarla başlamıştı buna rağmen panik yapmadan hastane yolunu tuttuk. Arabadayken 5 dakikada bire düştü aralıklar ama hala dayanılamayacak şiddette değildi. Hastaneye geldim yatışım yapıldı (10:20) doktorum geldi açıklığıma baktı 5 cm dedi ve hemen suyumu patlattı şimdi 6 cm dedi😅 en fazla 1-2 saat sürecek merak etme dedi ve kendisi sezaryen ameliyata girdi. O arada nst takıldı sancım 2-3 dakika da bir ama saç baş yolduran cinsten😵💫 ebeye dedim nst yi çıkar ayağa kalkmak istiyorum yürüyeyim hareket edeyim ki açılmam hızlı olsun, çıkardı ve aman Allah’ım sancıyla birlikte bi ıkınma hissi🙊 dedim ben doğuruyorumm 😭 o sırada odaya doluştu hemşireler ebeler açıklığıma bakmaya çalışırken hiç tanımadığım bi doktor çabuk doğumhaneye kadın doğuruyor diye bağırdı ebelere 🤭 apar topar yatağımla doğumhaneye koşa koşa götürüyorlar deli gibi ıkınma hissi durduramıyorum ebe diyo ıkınma yolda doğuracaksın doktor ebeye bağırıyor sen ne saçmalıyorsun ıkın kızım tutma kendini hemen bitecek doğumun başladı🙊, kimi dinleyeceğimi şaşırdım onların münakaşasını izlerken bi baktım çataldayım 😧 3,4,5 ıkınma derkennn ikinci meleğimi kucağıma verdi doktor (11:10) 🥰🥰
50 dakikalık kısa metraj filmdi tam anlamıyla benim doğum hikayem🙈 çok şükür dualarımdaki gibi tez zamanda oldu bitti herşey, tüm hamile annelerimize de benimki gibi kolay bir doğum diledim🙏🏼 inşallah sizlerde yavrularınıza en güzel en kolay şekilde kavuşursunuz🥰
⚠️Tek uyarım 2.-3. gebeliğini yaşayan anneler sancılarımı evde çekeyim diye düşünmeyin gerçek anlamda 10 dakikada bire düştüğünde hastanede olun yoksa yolda doğurabilirsiniz😅😬