Merhaba arkadaşlar 🤗🤗 buraya doğum postu yazacağım günü iple çektim resmen. Başlıktan da anlayacağınız gibi inşallah benim gibi bekleyen annelere biraz olsun umut olurum 🌈 gelelim bizim hikayemize. Öncelikle çok güzel giden bir hamileliğim vardı. Ta ki 2li tarama testi sonucum çıkana kadar. Ultrasonda sıkıntı yoktu ama kan değerine göre 61 kişide 1 ihtimal ile down sendromlu riskimiz çıktı. Kombineye göre de 406/1 ihtimal. Tabi 2 gün ağlamaktan mahvolduk. Sonrasında hemen eşimle kendimizi toparladık. Bir perinatoloğa randevu aldık. 14. haftamda erken detaylı ultrason yaptırdık ve ultrasonumuz çok güzeldi. Sadece bebeği besleyen damarlarda çentik çıktı. Aspirin başladık ve gebelik zehirlenmesi olabilir takip gerekli diye not alındı. Dotorumuz Tabi ki yine de nifty testi önerdi. ama eşim ve ben bebekte olası çok ciddi bir sağlık sorun olmadığı sürece bu gebeliği biz sonlandırmayacağız deyip yaptırmadık testi. Ve bu süreçte ben sürekli tabi forumlardayım deli gibi okuyorum umut arıyorum kendime. Sonradan kabullendim. Rabbim ne derse o olur dedim ve bu süreci güzel geçirmeye başladım. Tabi bizim en büyük avantajimiz biz eşim ve ben dışında ailelere, arkadaşlara böyle bir riskten bahsetmedik. Kafamızı karıştırıp sürekli sormasınlar diye iyi ki de öyle yapmışız. Ben bu süreçte hep perinatolog kontrollü gitmeye başladım. Detayli ultrason haftasında da 3 kere yine detaylı yaptırdım, kendi doktorum dışında 2 doktora daha gittim 🤭 2. Gittiğimiz doktor kordon için tek arter tek ven dedi. Yine başladı kötü senaryolar tamam dedim bu sefer kesin. Ama diğer 2 doktor ince de olsa var dedi. Biri zaten kendi doktorum ihtimal bile vermedi. 2 3 gün yine düşündüm ağladım. Sonra 2 ye 1 ihtimal ile 2 doktor kazandi bu ihtimali eledim 😀 sonrasında çok şükür hep her şey yolunda ilerledi, bebeğimin boyu kilosu hep çok güzel gitti. Vee 25 ekim itibariyle de doğdu güzel oğlum ve çok şükür çok sağlıklı. ((down sendromlu bebeklerimiz de tabi ki çok sağlıklı sadece genetik farklılıkları var ama nasıl yazacağımı bilemedim kusurum olursa affola )) Rabbim çok büyük hep dua ettim hep iyi düşündüm. Benim gibi bekleyen herkese umut olsun inşallah. Evet bir tarama testi var yapılıyor ama doğruluğu ne kadar yüksek tartışılır. O yüzden benden burda ki herkese tavsiye olsun. Hepimiz birer engelli adayıyız ne olacağını bilemeyiz. En güzel günlerinizi gülerek keyfini çıkarın insan kaç kere hamile oluyor ki 💙 doğumuma gelirsek makat geliş olduğu için bebeğim spinal sezaryen olduk, benim için çok rahattı. Korkulacak hiç-bir şey yok bence. Stres yapmadığınız zaman güzel ilerliyor. Tavsiyem mutlaka nescafe için ve bitter çikolata yiyin. Çünkü baş ağrısı oluyor biraz. Bir de benim ayaklarım çok üşüdü peluş çorap giydim mutlaka kalın çorap koyun. biraz da uzun oldu hakkınızı helal edin. Sorularınız varsa seve seve cevaplarım. Aklımda kalan bir kaç arkadaşı da etiketliyorum burdan çok güzel destek olduk birbirimize iyi ki varlar🙏 Rabbim herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah, sevgiyle kalın 🍀🍀🍀🍀💫💫💫💫
@Alone @Erturk @esradmrz @Berru @T1402E @Esra-57 @Mucizemannesi21 @Saricivciv 💙