Selamlar. Cuma günü 2. Sezaryenimi oldum ilki genel ikinci spinal oldu. Bebeğimde solunum sıkıntısı varmış o yüzden maalesef küvözde. İnşallah en kısa zamanda çıkacak. Sormak istedikleriniz varsa yanıtlayabilirim. Sık sorulan sorulardan aklima gelen birkaç madde yazayım.
Öncelikle bunlar benim kendi tecrübelerim herkeste böyle olacak diye bişey yok elbette. Sonra yok o öyle değil böyle diyen olmasın 😄
- İkinci sezaryen kesinlikle daha kolay
- Ameliyattan sonra ağrım oldu ama ağrı kesici yaptilar çok çok hafifledi
- Ameliyattan 3 saat sonra yürüdüm. Her fırsatta kalkmaya çalıştım ertesi günü dimdik ayaktaydim.
- Sondayı uyuşturduktan sonra takın dedim kabul etmediler uyuşmadan taktılar kesinlikle canim yanmadı hissetmedim bile.
- Hastane de 1 gün kaldim. 3 adet depend kullandım gerçekten cok işe yariyor. Ameliyat yerine asla zarar vermiyor.
- Kanamam ilk gün çok oldu ama İkinci gün normal boy ped kullanacak kadardı.
- Ameliyat yerine ertesi gün pansuman yapılıyor bantı ertesi gün çıkarıp duş aliyoruz.
- Kum torbası ilk sezaryende koymadılar. Bu sefer koydular 2 saat karnimda kaldi. İlk ağrı oldu ama sonradan geçiyor. Ayrıca karnima bastırdılar azcik can yakiyor.
- Yürüyüş kesinlikle önemli bugün 3. Gün olmasina rağmen sabahtan beri yürüyorum. Bebeğimi görmeye gittim. Yatarak asla iyileşilmiyor
- doktor 2 3 gun sonra korse takabilirsin dedi.