Benim iki tane çok beğenilen tarifim var.
Birincisi tavuklu yoğurtlu kereviz: kerevizleri soyup,limonla ovup,rendeliyoruz. Zeytinyağında hafif kokusu çıkana kadar kavurup,soğumaya bırakıyoruz. Tavuk göğsünü haşlayıp didikliyoruz. Sonra kavrulmuş kereviz,didilmiş tavuk,süZme yogurt, biraz mayonez, biraz labne, sarımsak rendesi, çok az tuzla bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine de zeytinyağında toz biber ve ceviz kavurup döküyoruz. Muhteşem oluyor. Bir yiyen bir daha yemek istiyor. Kereviz sevmeyenler bile bayılıyor. SüZme yoğurt burada çok mühim. Katı kıvamlı olmasını sağlıyor. Labne ve mayonez kalmayabilirsin ama çok lezzet veriyor. Ben özel günlerde mutlaka yapıyorum. Minik kalın kartondan muffin kalıpları alıyorum onların içine koyuyorum. Porsiyonluk oluyor:) çok şık.
tavuklu turşulu salata: havuçları ince uzun julyen doğrayıp hafif yumuşayarak kadar haşlıyoruz. Salatalık turşularını ince julyen doğruyoruz. Haşlanmış tavuk göğsünü didikliyoruz. Turşuları, havuçları ve didilmiş tavuğu harmanlayıp tane konserve Mısır ilave ediyoruz. Zeytinyağı tuz ve bol limon ekliyoruz. İstersek dövülmüş ceviz ilave ediyoruz. Bu salata da görsel olarak aşırı zengin duruyor yine çok lezzetli. Sadece biraz el oyalıyor doğramalı. İnce olmalı cünkü.
İki tarife de kefilim. Görsel olsa elimde eklerdim. Tadına baka baka yapmak en güzeli malzeme dengesini ayarlamak icin.